Mam Problema
Napisano Ponad rok temu
mam sprawe. mam swoja silownie w piwce i chcial bym jakos rozpracowany plan terenigowy na dni co i jak {SMILIES_PATH}/blush.gif i tez do tego jakas kreatyna odzywaka i jak brac i po ile.
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2.Przeskoki kuczne obunóż przez płotki lub poprzeczkę ułożoną na wysokości 80-100cm. Jeśłi dysponujemy kilkoma takimi płotkami(dwa kije wbite w ziemię i na nich poprzeczka), to ustawiamy je w rzędzie i biegnąc truchtem przeskakujemy je z odbicia obunóż(kolana podciągamy do klatki piersiowej).
3.Wieloskoki obunóż na murawie lub piasku. Zaczynamy od trójskoku, a po pewnym okresie treningu możemy wykonywać nawet 10-cio skoki(jest to świetne ćwiczenia na tzw. zdynamizowanie mięśni nóg, kształci koordynację ruchów)
4.Wieloskoki obunóż na schodach pod górę. Zaczynać trzeba od 2 stopni, a następnie starać się pokonać całe piętro skacząc co 2 stopnie. Wszystkie wieloskoki wymagają dobrej koordynacji ruchowej, wyrabiają skoczność i siłę mięśni nóg.
5.Obszerne wymachy jednej nogi(na zmianę) stojąc bokiem przy drzewie, ścianie itp., o które opieramy się ramieniem-ćwiczenie na zwiększenie ruchomości w stawach biorowych.
6.Bieg przez 5-6 płotków(mogą być zrobione z trzech patyków)ustawionych w dowolnej odległości od siebie. Najpierw próbujemy przebiec w ten sposób 1-2 płotki. Należy atakować je zawsze tą samą nogą.-ćwiczenie skocznościowo-koordynacyjne, wyrabia zwinność i gibkość.
7.Przeskoki obunóż bokiem wzdłuż ławeczki lub pnia drzewa o wys.40-50 cm. Przeskakując raz na jedną, raz na drugą stronę posuwamy się jedocześnie do przodu.
8.Wyskoki dosiężne obunóż przy ścianie lub desce z podziałką centymetrową z tym, że w jednej ręce trzymamy np.hantel, kamień, itp.
9.Rzut kulą(kamieniem) oburącz w tył przez głowę. Mięśnie pracują(nóg i tułowia), jak przy rwaniu sztangi.
10.Rzut kulą lub kamieniem, stylem dyskowym prawą i lewą ręką ze skrętem tułowia.
11.Wypychanie odważnika, kamienia, kuli oburącz z klatki piersiowej w przód z niskiego przysiadu.
12.Na zakończenie "ogólnorozwojówki" wykonujemy kilkanaście niskich startów(z bloków lub dołków) połączonych z szybkim sprintem na dystansie 20-30 metrów. W ramach rozgrzewki, najlepiej w lekkim truchcie, wykonujemy proste ćwiczenia gimnastyczne:wymachy ramion w różnych kierunkach, skłony i skręty tułowia, podskoki, itp."
To ma być mniej wiecej coś takiego ? {SMILIES_PATH}/cool.gif
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu