cześć, mam 22 lata, 172cm wzrostu i ważę 62kg. Ogólnie jestem chudy (rece itp.) tylko brzuch mi strasznie wywaliło, zamierzam wziąć się za konkretne treningi. Mam: hantle, drążek, mata. Zalezy mi na planie z uzyciem wlasnie tych przyrządów. Jaki trening mi proponujecie? Ten trening p90x jest w porzadku? Kolejna sprawa to dieta: co moge jesc, a czego nie i w jakich ilosciach? I na koncu suplementy: jakie kupic i kiedy je brac? Nie mam przeszkod przed wydaniem pieniedzy jesli tylko pomoze to w treningu i lepszych efektach. I czy uwazacie ze w rok da sie wyrobic przyzwoite miesnie? Prosze o pomoc Chyba ze polecacie jakas strone z platnymi uslugami na ktorej powinienem sie poradzic? Aczkolwiek licze na Wasza bezinteresowna pomoc
Plan, dieta, suplementy
Napisano Ponad rok temu
2x5kg
2x10kg
4x 2,5kg na poctku wystarczy
Co do treningu to fbw
Napisano Ponad rok temu
Witaj
Takim sprzętem, który posiadasz z łatwością możesz zacząć swoją przygodę z treningami w domu Nie musi to być akurat ten program p90x .. Bardziej tu by pasował ZWYKŁY trening całego ciała FBW 3 razy w tygodniu z elementami siłowego i kalisteniki
Co do diety, jeśli Twoim celem jest budowanie masy mięśniowej to na pewno nadwyżka kaloryczna, jeśli redukcja tkanki tłuszczowej to zostajemy na zerowym bilansie lub odejmujemy kalorie z naszej podaży zapotrzebowania na nie. Z tego co czytam bardziej zależy Tobie chyba na masie tak? Piszesz, że jesteś chudy, więc pierw co musisz zrobić to ogarnąć ile wynosi Twoje zapotrzebowanie na kalorie ogółem na zero i tego proponuje się trzymać przez kilka tygodni a dopiero po tych kilku tygodniach wejść na wyższe kalorie. Czego nie jeść? Na pewno przetworzonego żarcia, słodyczy, fast food'ów itp. Jasne? Ewentualnie jak już to jeden posiłek oszukany(tzw. cheat meal) można raz na 1-2 tygodnie.
Da się zrobić super masę mięśni w rok, tylko to trzeba robić z głową
Suplementy na tym etapie sobie odpuść, chyba, że jakieś complex'y witaminowe. Uwierz mi, że z początku przygody z treningami i odpowiednim żarciem to jest główny suplement zdrowej sylwetki
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Hej odpowiedni trening to podstawa. Co powiesz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]? pierwsze efekty widać już po miesiącu. A nadmiar pieniędzy możesz przeznaczyć w chociażby dobry plan treningowy