Witam szanownych kolegów
Chciałem zapytać czy przy moich "parametrach" i ćwiczeniach jest sens stosować kreatynę.
Ćwiczę tylko w domu, znalazłem w sieci plan treningowy, który najbardziej mi odpowiadał i tak od ok. roku ćwiczę 3 razy w tygodniu, pon., śr. pt.
Wcześniej moje ćwiczenia były bardzo nieskoordynowane, bez ładu i składu, po prostu sam sobie ćwiczyłem co i jak chciałem. Celem było ruszanie się i nie leżenie na kanapie.
Jak pisałem od roku jest to w miarę poukładane i są też lepsze efekty.
Czy jednak przy takich domowych ćwiczeniach jest sens przyjmować kreatynę, czy będą tego widoczne efekty. Celem miało by być zwiększenie masy mięśniowej ale nie jakieś ogromne, stąd drugie pytanie
Czy można zrobić np. miesięczną "kurację" kreatyną i potem odstawić, czy efekty zostaną czy zaczną zanikać. Oczywiście piszę o odstawieniu tylko kreatyny, trening cały czas pozostaje.
Od razu napiszę, że zmiana trybu ćwiczeń nie wchodzi w grę, nie ma szans na siłownię, i tak ciężko mi wygospodarować czas na treningi.
W ramach uzupełnienia parametrów - Mam 40 lat, 181 cm. wzrostu i 82 kg. wagi (żona, trójka dzieci i kredyt we frankach )
z góry dzięki
Łukasz