ja cie rozumie ja tez nie mogłem uwierzyć ale tak jest naprawdeSiwy, Ja mieszkam od ponad 6lat w UK i te Twoje ceny ścinają mnie z nóg
Może wy nie jesteście wogóle ubezpieczeni
Cena w UK, dentysta : plomba srebrna free wchodzi w koszt normalnego ubez, plomba biała około 60GBP z Twojej kasy lub ponizszy mój tekst.
Ja płace ubezpieczenie dodatkowe miesięczne około 40GBP i mogę wykorzystać 5000GBP rocznie na leczenie ( dentysta, okulista itd )
Oprócz tego kazdy lek kosztuje około 7.5GBP w aptece ale jeżeli zapłacisz 28GBP ( dostajesz karte ) i masz wszystkie leki za free na okres 3 miesięcy Pokaż mi taką opcje w PL
Ginekomastia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
" Jeśli teraz nie możesz się dostać do lekarza, miesiącami czekasz na zabieg możesz teraz wykonać to w innym państwie Europy. Po wykonaniu zabiegu ubiegasz się o zwrot kosztów. Nowe przepisy wprowadzają, że możemy wybrać sobie miejsce leczenia, a następnie ubiegać się o zwrot kosztów. Jeśli nie jest to w każdym wypadku całkowity zwrot, to przynajmniej częściowy z Narodowego Funduszu Zdrowia. Minister Zdrowia państw Unii Europejskiej w porozumieniu z innymi Ministrami państw europejskich wydali dyrektywę pod nazwą „Pacjenci bez granic” i zgodnie z nią pacjenci dostaną refundację leczenia według cennika Funduszu bez względu na to czy szpitale będą prywatne czy państwowe, w Polsce czy poza granicami. Refundacją zostały objęte wszystkie planowane zabiegi, które mają decydować o życiu dla pacjenta, a także pokryje opiekę medyczną w nagłych przypadkach, jak podróż zagraniczna. Wprowadzenie dyrektywy jest wielką szansą dla tysięcy polskich pacjentów czekających miesiącami czy latami na operacje i zabiegi. Szczególnie dotyczy to zabiegów onkologicznych, kardiologicznych i okulistycznych. Aby powstał taki projekt ustawy i sama ustawa niektóre kraje były przeciwne, jak chociażby Polska, Portugalia i Słowacja. Nasza minister zdrowia Ewa Kopacz twierdzi, że Fundusz nie ma pieniędzy żeby zapłacić koszty leczenia. Jednak trzeba się zastanowić czy na nowe samoloty, samochody są pieniądze, a ludzkie życie ich nie ma. Jak długo jeszcze będzie się twierdzić, że wszystko inne jest ważniejsze? "
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i ta operacja kosztuje tyle co pisałem (prywatnie )
Chyba lepiej jechać do PL. Operacja około 1000EUR + bilet lotniczy 100-150EUR i +/- na wydatki 700EUR. Zaoszczędzisz około 13.000 EUR. Chyba się opłaca ruszać czasami głową ...
Napisano Ponad rok temu
i wszystko jasne
Napisano Ponad rok temu