witam, jakiś czas już trenuję i chcę sprawdzić czy wszystko robię w miarę poprawnie.Mam też pytanie odnośnie ile mniej więcej ćwiczeń powinien mieć plan FBW w kalistenice.Robię też tak, że w jeden dzień mam trening FBW a w następny lekki trening "wzmacniający" czy to dobrze?Dlatego też pytam o fbw bo nie wiem czy nie lepiej połączyć te dwa dni w jeden.Co 30 treningów mam zamiar coś zmieniać, na razie zmieniłem pompki zwykłe i szerokość chwytu w podciągnięciach.Ile też robić serii 3 czy 4?Trenuje co drugi dzień.
pompki szerokie 11/11/11
podciągnięcia nachwyt szeroki 3/3/3
dipy 7/6/6
wznosy nóg leżąc 10/10/10
pełne przysiady na jednej nodze z wodą trzymaną w ręce dla równowagi 2/2/2
(mam też zamiar dołożyć przysiady bułgarskie)
czas odpoczynku między ćwiczeniami/seriami 1:30
trening dzień po:
rozjazdy kółkiem 5/5/5
plank 46/46/46s
plank bokiem 33/33/33s na stronę
zwisanie na drazku 34/34/34
czas odpoczynku miedzy cwiczeniami/seriami 1 min
Plan treningowy kalistenika FBW czy poprawny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Od czegoś chyba muszę zacząć, tym bardziej że już będę ćwiczyć pełny zakres ruchu(tak mi się przynajmniej wydaje).A na przysiad na jednej nodze brakuje mi równowagi w dolnej fazie ruchu.
Napisano Ponad rok temu
Tak po za tym dipsy wykonuj przed normalnymi pompkami. Jeszcze zależnie od celu ale pomyśl czy może nie warto dodać drugiego zestawu ćwiczeń.
Użytkownik faluś edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim głównym celem obecnie jest ogólna sprawność, lepsza funkcjonalność w życiu codziennym.Dlatego ten trening dzień po normalnym treningu jest bardziej wzmacniający
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rozjazdy kółkiem 3/3/3/3/3
plank 28/28/28/28/28s
dipy 4/4/4/4/4 rozstaw poręczy 51cm
pompki szerokie klata do ziemi 6/6/6/6/6
podciągnięcia nachwyt szeroki 2/2/2/2/1
pełne przysiady na jednej nodze z wodą trzymaną w ręce 2/2/2/2/1
przysiady bługarskie z nogą na łóżku może być z baniakiem wody 6/6/6/6/6
zwisanie na drazku 20/20/20
odpoczynek 1:30 jeżeli obwód a jeżeli przerwa po każdej serii to 54s
Złączyłem te 2 dni i podzieliłem na serie siłowe, co o tym sądzisz?Robić też tutaj obwód czy normalnie z przerwą między seriami?Wczoraj robiłem ten obwód obwód.Ten trening(obwodowy) nie trwa aż tak długo w porównaniu ze zwykłymi seriami bo dodałem ćwiczenia i dodatkowe serie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To nie ma znaczenia czy obwód czy normalne serie?Nie wiem jakbym miał w obwód wprowadzić taki system podciągania ze 12 serii by mi wyszło.To muszę chyba zrobić tak że lecę wszystkie serie normalnie w obwodzie a potem samo podciąganie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Priorytetem jest wszystko co wymieniłem gdzie jest mała liczba powtórzeń.Więc nie wiem czy skupić się tylko na podciągnięciach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Robię te bułgarskie i te na jednej i wyrzuciłem zwisanie na drążku.
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: kalistenika, plan treningowy, kalistenika FBW
Kulturystyka i Fitness →
Artykuły i Ciekawostki →
Porady Trenerów →
Psychologia sportu " Zuchwałość "Napisany przez , Ponad rok temu psychologia, sport, siła i 7 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Artykuły i Ciekawostki →
Porady Trenerów →
Skuteczność diet i planów treningowychNapisany przez , Ponad rok temu dieta, trening, trener i 7 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Trening dla średniozaawansowanych →
Dobry plan treningowy ?Napisany przez , Ponad rok temu plan treningowy, cwiczenia |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Filmy →
Big Training AtlasNapisany przez , Ponad rok temu trening, atlas ćwiczeń i 5 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Trening dla początkujących →
Ciężko sie oddycha przy ćwiczeniach kalistenicznych.Napisany przez , Ponad rok temu oddychanie, kalistenika i 4 więcej |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Podciąganie
- Ponad rok temu
-
Regeneracja lub jej brak
- Ponad rok temu
-