Siemano! Mam na imię Mikołaj. Od jakiegoś czasu mam straszną zajawkę na Street Workout/ Kalistenike. Wchodziłem na fora, czytałem, oglądałem jakieś filmiki na youtube i jakoś wyszło że rozpisałem sobie trening Splita. Po tygodniu ogarnąłem że tutaj będą lepsze treningi FBW (jest to moje zdanie, moja opinia więc nie spinać), więc od razu wziąłem się do roboty. Znowu czytałem, znowu oglądałem, znowu czegoś się dowiedziałem i znowu jakiś tam plan rozpisałem... To teraz proszę o weryfikację tego planu, który znajduje się pod spodem, a najpierw jeszcze kilka informacji o mnie.
Wzrost: ok. 173cm
Waga: ok. 62kg
Kontuzję: W wieku 15lat zwichnięcie stawu łokciowego prawej ręki + złamanie nad kłykcia
Sporty: Od 10 lat trenuje karate sportowe, ale teraz przerzucam się na Street Workout (a raczej próbuje)
Dieta: Nie prowadzę jakiejś specjalnej diety, ale jem porostu z głową. Unikam fast foodów, słodyczy itp. Staram się jeść dużo białka
Suplementy: Białko, Witaminy, Kreatyna
Nie wiem co jeszcze napisać... Jak coś to pytać...
To teraz czas na ten nieszczęsny plan treningowy......
ROZGRZEWKA [We własnym zakresie]
NOGI
-Wykroki ze sztangą
PLECY
-Podciągnięcia na drążku nachwytem
BICEPS
-Podciągnięcia na drążku podchwytem wąsko (ręce praktycznie złączone)
TRICEPS
-Pompki szwedzkie z rękoma opartymi o ławeczkę
KLATKA
-Pompki szerokie
BARKI
-Podnoszenie sztangi łamanej za głową (nie znam profesjonalnej nazwy więc nie hejtować)
BRZUCH
-Scyzoryki
POWTÓRZENIA – CZTERY SERIE
6+8+8+8=30
6 – pierwsza seria
8 – druga seria
8 – trzecia seria
8 – czwarta seria
PRZERWY
30 sekund – 1 minuta pomiędzy ćwiczeniami
Ćwiczenia robię po kolei czyli pierwsza seria 6 powtórzeń i jadę po kolei: nogi, plecy, biceps... Potem druga seria 8 powtórzeń i od początku jadę: nogi, plecy, biceps...
To teraz może zacznę od tłumaczenia się bo już czuję ten hejt że "Ty, poje**ło cię!? To nie kalistenika! Tu są ciężary debilu!". Wiem że są, ale po pierwsze... Myślę że łączenie to nie jest nic złego zwłaszcza w takim stopniu i na takie partię mięśniowe, a po drugie nie wiem jakie ćwiczenia wykonywać na te partię z własna masą. Więc proszę o opinię, rady, pisać zmiany itd. Nie wiem po prostu czy dobrze zrozumiałem tłumaczenie tych wszystkich poradników i wgl... Jak trzeba będzie to napisać po prostu "PLAN JEST CHU**WY" , ale liczę na pomoc bo naprawdę STRASZNIE MI ZALEŻY. Z góry dzięki