waga/wzrost: 50/173
cel: mięcho i siła
dobra bez przedluzania podaje plan tylko plan upper body bo do lower body mam osobny plan high rep i sprawdza sie mega dobrze wedlug mnie. Generalnie mam zamiar trenowac 4x w tygodniu
- poniedzialek upperbody
- wtorek lowerbody
- sroda wolne
- czwartek upperbody
- piatek lower body.
no i do sedna, zwykla piramidka z lekka modyfikacja.
Zaczynam od jednego powtórzenia i robie tyle ile dam rade, a potem schodze w dol, lecz po kazdej serii od razu po zejsciu z drazka robie 5 australian pullups. Dzisiaj sobie zrobilem ten trening i podam na przykladzie podciagania. Bazuje generalnie na dwoch cwiczeniach - podciaganie i dipy. Dzisiaj bylem w stanie dojsc do 7 powtorzen w podciaganiu a wiec pokaze jak to wygladalo u mnie.
1/2/3/4/5/6/7/6/5/4/3/2/1 = 49 podciagniec + 65 australijskich podciagniec
czyli
1 podciagniecie, 5 australijskich, 2 podciagniecia, 5 australijskich i tak do 7 powtorzen.
Przerwy miedzy seriami 45 sekund.
Po tym zrobilem 3 serie izometrii w podciaganiu na samej gorze na ok 90% maks mozliwosci, no i po tym jakies proby tucked front lever. I w ruchach push to samo, o dziwo udalo mi sie dojsc do 10 powtorzen w dipach. tak jak w podciaganiu, 1 dip a od razu po tym 10 pompek (10 pompek bo 5 bylo mi za łatwo a w ruchach push jestem o wiele silniejszy niz w pull)
1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/9/8/7/6/5/4/3/2/1 = 100 dipow i 200 pompek
po tym 50 bench dipow no i na koniec 6 serii po 20 sekund hollow body.
Co do progresji, to gdy w podciaganiach dojde do 10 powtorzen w piramidkach bez wiekszych problemow zaczne dodawac obciazenie, w dipach tak samo. Mysle ze jeszcze 2-3 treningi i w dipach bede juz w stanie bez problemu robic cala piramidke i dodam obciazenie. Co sadzicie?