Witam,
Mam 174cm i 69kg, chciałbym teraz pobudować mięśni tak do końca lutego i potem pozbyć się tłuszczyku i gitara siema
Mam też 2 pytania:
- #1 ile powinno być ćwiczeń w FBW ? Np po 3 rodz. podciągnięć czy po 2 i pompki itd to samo?
- #2 jeśli robię np 20 dipów to powinienem robić z ciężarem? Kiedy powinien być zakładany ciężar?
Mam ułożone aktualnie dwa plany i nie wiem który wybrać, prosiłbym o pomoc:
PLAN I
FBW_A (PON) - Siła Plyometryczna
Pompki z klasnieciem z tylu - 3s
Podciąganie wysokie - 3s
Wskoki na skrzynie - 3s
FBW_B (WT/CZW/SOB)
Szeroki nachwyt (35sek przerwy), Podchwyt, (35sek przerwy), Nachwyt na szer. barków (od razu po tym) Dipy <== 4/5 serii
Diamentowe pompki (35sek przerwy), pompki nogi na podwyższeniu / archer push ups (35sek przerwy), pompki regularne <== 4/5 serii
Pistolety (35sek przerwy), wspięcia na palcach <== 3 serie
Rozjazdy na kółku, hollow body hold (40sek hold), archbody hold (40sek hold) <== 4 serie (1min między serią, brak między ćw)
Wznosy nóg , wznosy kolan do klatki, deska bokiem , deska <== 3 serie (1min między serią, brak między ćw)
Przed kazdym z FBW_B (wtorek/sobota) 2 ćwiczenia po 3 serie pod element (najpierw MU - MU + bar dipy)
PLAN II
FBW_A (PON) - Siła Plyometryczna
Pompki z klasnieciem z tylu - 3s
Podciąganie wysokie - 3s
Wskoki na skrzynie - 3s
FBW_B (WT/CZW/SOB) - 2min między serią, 35-45 sek między ćwiczeniem
Pistolety - 4s
Wspięcia na palcach - 4s
Podciąganie szeroki nachwyt - 5s
Podciąganie nachwyt - 5s
Podciąganie Negatywne/Australijskie - 5s
Dipy na poręczach - 5s
Pompki diamentowe - 5s
Pompki nogi na podwyższeniu - 5s
Na dobicie Drabinka podchwytem + pompki regularne
Potem lędźwia + brzuch (3 serie, 1min między seriami, brak między ćw) :
Wznosy nóg, Wznosy Kolan do klatki, Deska Bokiem, Deska, Rozjazdy na kółku, HollowBody Hold - 40sek, ArchBody Hold - 40sek
Pozdrawiam
Użytkownik Mateov edytował ten post Ponad rok temu