Witam, mam problem, otóż zauważyłem, że redukcja zaczyna coraz bardziej mnie męczyć, a wiem, że nie o to w tym chodzi. Odchudzam się od początku grudnia, nie wiem ile straciłem w kilogramach, ale w pasie ubyło jak do tej pory 23,5 cm, więc całkiem sporo, planuję dociągnąć obecny plan treningowy do końca maja, i potem utrzymać moją aktualną sylwetkę do września, kiedy to będę miał możliwość wreszcie uderzyć na siłownie i zabiorę się za ostrożne budowanie masy mięśniowej. I tutaj pytanie do was, mam 170 cm wzrostu, 18 lat i ~65kg wagi, aktualnie w ciągu dnia spożywam 1700-1800 kcal, z naciskiem raczej w większości na 1700, planowałem ostrożny revers diet, czy dodawanie 50kcal tygodniowo będzie okej? I czy trzy sesje aerobów w ciągu tygodnia zapewnią mi utrzymanie mojego aktualnego wyglądu? Kalorię planuje podbić do poziomu w którym już nie będę odczuwał dyskomfortu i jednocześnie na wadze nie będzie mnie przybywać, więc pewnie będzie to 2100-2200 kcal, co sądzicie o takim planie działania? Będę wdzięczny za opinie, bądź też wasze osobiste sugestie.
Utrzymanie efektów odchudzania.
Napisano Ponad rok temu
Rób revers, możesz też dodać trening domatora (pompki, drążki itd). Jeśłi chodzi o aero proponuje zmienić je na HIIT, nie koniecznie teraz ale jak już będziesz na większej kaloryce. Na pewno są lepsze od aero zarówno jeśli chodzi o utrzymanie mięśni jak i spalanie fatu, o poprawę wydolności również
Napisano Ponad rok temu
@faluś, mógłbyś mi pomóc z ułożeniem takiego treningu?Niestety w tej kwestii nie jestem Sobie w stanie sam poradzić, sprzęt jakim dysponuje to drążek, uchwyty do pompek i 2x hantla regulowana(16kg obciążenia, marnie, ale może na coś się zda)
Myślałem aby dać 3x w tyg trening siłowy, i 2-3 treningi HIIT i po nich 20 min aerobów tradycyjnych, co sądzisz o czymś takim? Czy same interwały będą lepszym wyjściem?
Napisano Ponad rok temu
DObrze, że masz w miarę sensowne hantle.
Na początek musisz zdecydować się jaki plan wybierzesz.
Ja bym spróbował FBW ćwiczenia kalisteniczne połączone właśnie z hantlami.
Co myślisz ?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
Napisano Ponad rok temu
Tak właśnie chciałem Sobie Ułożyć jakiś trening FBW 3x w tyg i do tego wykonywać 2-3 treningi HIIT, jaki zestaw ćwiczeń byś sugerował?
Napisano Ponad rok temu
No własnie tak myślałem, że masz 2 x 16 kg
A dał byś radę dokupić ciężar ?
Zapraszam na mój fanpage
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W takim razie ułóż FBW i nam podeślij a my sprawdzimy ewentualnie.
Nogi
Klatka
Plecy
Barki
Triceps
Biceps
W takiej kolejności.
Zapraszam na mój fanpage