CZEŚĆ.
jak widac jestem tu nowy i mam duzy problem, a mianowicie waze 90kg przytyłem 15kg w 6 miesiecy jedzac jak wczesniej tylko ograniczajac kawe (piłem 5 dziennie) pije max 1 i papierosy ok 4/5 dziennie oraz lekarz wykrył niby astme oskrzelowa biore fostex/lirre/rhinocort nie wiem ktore z tych rzeczy jest przyczyna przytycia, ale powiedzialem sobie czas to ogarnac, kupiłem ławeczke z mozliwoscia ułozenia na skośna, rozpietkami i modlitewnikiem, gryf prosty i łamany, hantelki. Chce jakos ogarnac swoje cialo tzn wyrzezbic to co sie z niego zrobilo, poszerzylem sie w barach sporo, fajnie, ale beben mam taki ze po prostu szok. chce wyrzezbic brzuch plecy barki i ogolnie wygladac duzo lepiej. jakie suplementy odzywki cy cos mam kupic, jestem zielony w temacie kompletnie wiec prosze piszcie zrozumiale dla laika...
podciagnac moge sie ze 2/3 razy pompek 10 jak na razie.
wiek 26lat
waga 90kg
wzrost 182
biceps 38
udo 59cm
pas 98cm
od ramiona do ramiona 56cm
przedramiona 29cm
nie wiem co jeszcze podac ale mam nadzieje ze mi pomozecie madrze i dobrze cwiczyc. zaczalem sam wyciskac na klate, rozpiętki, przysiady ze sztanga i malym obciazeniem za głowa, hantelkami podnosic na boki na przemian i razem.
chcetnie bym sie z kims ugdal kto mialby czas ze tak powiem mnie prowadzic. Trener z silowni odpada bo pracuje 6dni w tygodniu na 3zmiany i nie mam kiedy jechac i tam cwiczyc. mam dzieci wiec chce miec dla nich sile do zabawy a nie caly czas zmeczenie.... no i rzucic fajki...