Witam mam 18 lat od ( około) pół roku ćwiczę sobie na siłowni w domu. Mam do dyspozycji atlas/laweczke/rowerek i oczywiscie sztangi . Ważę okolo 70 kg takze przy moim wzroscie ( 180cm) jest to troszke malawo. Staram sie duzo jesc ale i tak kiepskie te rezultaty. Czy warto kupic sobie jakies bialko albo gainera prosze doradzcie mi
Białko czy Gainer
Napisano Ponad rok temu
Białka używasz tylko jak masz braki w diecie gainer nie jest w ogóle potrzebny chyba że nie możesz zjeść czasami posiłku to może go zastąpić gainerem .Co do twojej diety może Ci się wydawać że jesz dużo zdrowe jedzenie jest o wiele bardziej "zapychające" niż śmieciowe policz sobie ile dziennie zjadasz kalorii a ile powinieneś najprawdopodobniej jesz za mało i dlatego waga nie rośnie
"Nie ważne kim byłeś liczy się to kim jesteś a najważniejszym jest kim będziesz jutro"
Zapraszam do Polubienia Strony - Filmy/Muzyka/Motywacja/Treningi/Dieta
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
no sęk w tym że jem caly czas sniadanie , 2 sniadanie w szkole, kurczaka z ryzem/kaszą ( robie sobie do sql) , potem obiad w domu i kolacja ( oprocz kolacji jakis twarog,serek wiejski )
Napisano Ponad rok temu
Ile kalorii aktualnie spożywasz w ciągu dnia i jak wygląda u Ciebie rozkład makro?
Użytkownik KazekPB edytował ten post Ponad rok temu
"Nie ważne kim byłeś liczy się to kim jesteś a najważniejszym jest kim będziesz jutro"
Zapraszam do Polubienia Strony - Filmy/Muzyka/Motywacja/Treningi/Dieta
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Skoro jesz, a nie tyjesz to są dwie możliwe opcje.
1) Nie pokrywasz dobowego zapotrzebowania przez co ciągle bazujesz na ujemnym bilansie, czego efektem jest brak nabierania masy.
2) Spożywasz niepełnowartościowe produkty, które powoduja brak przybrania na masie.
Najlepiej będzie wkleić dietę do tematu aby ktoś rzucił okiem i skorygował ewentualne błędy. Do tego czasu nie ma sensu inwestować w suple.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Białko stosujesz według braków w diecie, lub po treningu.
Gainer stosujesz do podbicia kaloryki w diecie, lub np. jak nie dasz rady zjeść któregoś z posiłków.
Moim zdaniem lepiej zainwestować w białko, a jeżeli masz na tyle pieniędzy to w oba suplementy
Napisano Ponad rok temu
gorzej jest z bialkiem..
Napisano Ponad rok temu
Jak zostało już wspomniane, zakup białko a węgle uzupełnij z diety bo nie jest to nic trudnego. Wystarczy w zasadzie zwiększyć ilość spożywanych dotychczas owoców i problem powinien być z głowy. Jeżeli szukasz odżywek to zajrzyj do naszego sklepu internetowego.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ