Słyszy się czasem że jak ktoś chodzi na siłownie i mówią że nie urośnie itd ile w tym prawdy?
Siłowania a wzrost
Napisano Ponad rok temu
Siłownia nie hamuje wzrostu.
Niektórzy kulturysci zaczynali w wieku 13 lat i się im nic nie działo.
Jest jeden warunek : każde ćwiczenie musisz wykonywać b.dobrze technicznie aby nie naruszyć struktur w organizmie (dla bezpieczeństwa)
Warto przed treningiem na siłowni ćwiczyć kalistenike , bo ona wzmacnia stawy , kości.
To , że siłownia hamuje wzrostu jest już dawno obalonym mitem.
" Jesteś na tyle dobry , na ile dobry jest Twój najsłabszy punkt ."
" Bycie mistrzem nie polega na dokopaniu przeciwnikowi w walce, lecz zachowaniu zaraz po niej! "
Napisano Ponad rok temu
Dzięki też tak myślałem ale nadal ludzie gadają...
Czytałem też że przy przysiadach ze sztangą można jakąś kość uszkodzić czy coś co zatamuje wzrost...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pierwszy raz słyszę o czymś takim...
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
To prawda że jak się długo ćwiczy to od chwytania sztangi bądz hantelek zwłaszcza przy dużym obciążeniu palce mogą się nie prostować do końca? Że palce zostaną takie zakrzywione i nie będzie można ich wyprostować do końca bez pomocy drugiej reki?
Prawda i nie prawda, ale to nie chodzi o samą sztangę tylko długie zachowywanie jednej pozycji (zbyt duże rozciągnięcie jednych mięśni i przykórcz drugich). Często takie "grabie" widać u zawodowych kierowców gdzie cały czas mają zaciśnięte dłonie na kierownicy. Jeśli chodzi o samą sztangę nigdy z takim czymś się nie spotkałem.
Napisano Ponad rok temu
hej, dzieki wam za wasze zaangazowanie, oby tak dalej [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Podroby takie watrobka są Szkodliwe
- Ponad rok temu
-
Czy jest możliwe przytycie 25 kg w 18 miesiecy?
- Ponad rok temu
-
Brzuch
- Ponad rok temu
-
"Czy od miodu się tyje ?"
- Ponad rok temu
-
Impotecija
- Ponad rok temu
-
Ogórki i pomidory