Witam. Mam 16 lat, ważę około 74kg i mierzę 182cm. Trenuję 4 razy w tygodniu na siłowni i staram się zdrowo odżywiać, lecz z tym trudniej ;/ Potrzebuję pomocy z ułożeniem diety i planu treningowego, który przyniósłby oczekiwane efekty. Mam zamiar zrzucić tkankę tłuszczową z brzucha. Z góry dziękuję !
Redukcja
Napisano Ponad rok temu
Siema.
Pierwsza podstawowa sprawa musisz obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne.
Zaczynasz od zerowego bilansu, i jak widzisz zastój w sylwetce, braku spadku wagi to wtedy ucinasz 50/100 kcal.
Napisano Ponad rok temu
3277 kcal
- 15% białka: 492 kcal = 123 g
- 55% węglowodanów: 1802 kcal = 451 g
- 30% tłuszczu: 983 kcal = 110 g
- Przy odjęciu większej liczby kalorii na początku mogę liczyć na szybsze efekty?
Napisano Ponad rok temu
Nie to właśnie będzie na odwrót, zbyt szybkie ucięcie kalorii doprowadzi do stagnacji i później będzie Ci ciężko gubić zbędne kilogramy
Więc zacznij sobie na początku od 3000 kcal.
Jako, że to redukcja proponuje podbić białko kosztem węglowodanów i podbić je do 2g na kg masy ciała.
Ustal sobie z tego 4-6 posiłków, w równych odstępach czasowych.
Staraj używać się produktów pełnowartościowych jak najmniej przetworzonych
Napisano Ponad rok temu
Możesz jeszcze troszkę węgli zastąpić tłuszczami, lepiej wtedy wyjdzie. Dodatkowo jakiś jeden bądź dwa treningi interwałowe w tygodniu i naprawdę będzie widać fajne efekty
Pozdrawiam.
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój kanał
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"-Wszyscy potrafimy marzyć dlatego jesteśmy zwycięzcami.
Napisano Ponad rok temu
a jakieś rady przy rozpisywaniu diety? których produktów unikać, a na których głównie bazować?
Napisano Ponad rok temu
Ogolnie jesli mozesz, bierz zwierzece tluszcze zamiast tych roslinnych. Duzo miesa, ale wiedz ze najlepszym bialkiem dla czlowieka jest jajko. Nie tylko jego bialko tylko cale jajko(bialko z zoltkiem)
Margaryne zastap maslem.
I ogolnie: im jedzenie jest mnie przetworzone tym lepiej. Zamiast kupic gotowe jakies pakowane krokiety czy cos, kup mieso i sam zrob. Przetworzone jedzenie jest "bleee"
Pozdrawiam
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój kanał
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"-Wszyscy potrafimy marzyć dlatego jesteśmy zwycięzcami.
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem przeciwnikiem zwierzęcego tłuszczu (bo schabowy musi być przeciez na smalcu ) to jednak wolę bazować na roślinnych produktach. obecnie stosuję olej z pestek winogron i olej kokosowy, ten drugi jest szczególnie rewelacyjny i wart uwagi bo już niewielka łyżeczka pozwala zastąpić naprawde spore ilosci masła stosowane do naleśników. Cena co prawda jest wysoka (13 zł za 250g), ale zobaczymy na ile mi wystarczy i jak okaże się to w praktyce.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Choc jak juz wspomnial przedmowca, problemem moze byc cena.
Użytkownik KAJ Street Workout edytował ten post Ponad rok temu
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój kanał
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"-Wszyscy potrafimy marzyć dlatego jesteśmy zwycięzcami.
Napisano Ponad rok temu
Pod wpływem ciepła powstaje Tluszcz Trans, najgorszy Tluszcz jaki może być..
Napisano Ponad rok temu
Oliwa z oliwek, wgl do smazenia się nie nadaje..
Pod wpływem ciepła powstaje Tluszcz Trans, najgorszy Tluszcz jaki może być..
Stosuję oliwę z oliwek stricte do smażenia o wysokim punkcie dymienia.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
wynik byłby pozytywny, może w mniejszym stopniu ale byłby.
Napisano Ponad rok temu
Być może, jednak od czterech lat stosuję oliwę do smażenia i nie narzekam na brak efektów. kwestia tego by nie robić tego na zbyt wysokiej temperaturze i pozostawiać tłuszczu na nadmierną ilość czasu do rozgrzania tylko w odpowiednim momencie wrzucić produkty . Co kto lubi, na każdego działa co innego .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Nie widzę problemu. Osobiscie stosuję 1,5%, głównie do odżywek białkowych lub do owsianki.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Choć nie polecam dużo się opierać na mleku ponieważ w dzisiejszych czasach, mleko jest jakie jest i nie jest za zdrowe
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój kanał
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"-Wszyscy potrafimy marzyć dlatego jesteśmy zwycięzcami.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Redukcja |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Dalsza masa czy redukcja? |
Galerie zdjęć |
|
|
||
Kreta i Redukcja |
Odżywki i Suplementy | Guest_aloha_* |
|
|
|
Redukcja |
Rozmowy nie na temat |
|
|
||
redukcja, wysoki poziom FATu, pomoc, zdęcia |
Trening dla początkujących |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ilość Białka w diecie
- Ponad rok temu
-
Białko a wątroba
- Ponad rok temu
-
Dieta 40+
- Ponad rok temu
-
Trening + Dieta -> Zapytanie
- Ponad rok temu
-
Prosze o pomoc
- Ponad rok temu
-
Proszę o pomoc.
- Ponad rok temu
-
Awokado, pytanie
- Ponad rok temu
-
Dieta dla wagi 64 kg
- Ponad rok temu
-
Dieta redukcyjna
- Ponad rok temu
-
Dieta wysoko białkowa
- Ponad rok temu