Witam, zamierzam zacząć trenować w domu. Nie mam wyszukanego sprzętu, na siłownie niestety nie jestem w stanie chodzić, mimo, że bardzo bym chciał. Posiadam tylko hantle, drążek no i własny ciężar. Mam już w miarę przygotowane ćwiczenia, jakie będę wykonywał na daną partię mięśniową (na własnym ciężarze i z wykorzystaniem hantli oraz drążka), ale nie wiem jak je rozplanować w tygodniu, tj. ile razy w tygodniu ćwiczyć daną partię, w jakich odstępach, w jakie dni, tak, żeby uzyskać efekty. Rożne opinie czytałem na przykład jeśli chodzi o mieśnie brzucha. W jednym źródle piszą, że można brzuch ćwiczyć codziennie, w innym, że absolutnie nie, że też muszą się regenerować dzień lub kilka dni. Głównie w moim treningu zależy mi właśnie na zrzuceniu zbędnych kilogramów i wyrzeźbieniu ładnego sześciopaka, ale wiadomo inne partie też chce rozwinąć i intensywnie ćwiczyć. Jeśli chodzi o potrzebne informacje to mam 17 lat, tylko 168cm wzrostu i 67kg wagi, doświadczenie treningowe właściwie znikome, chyba, że w miarę regularne cwiczenie pompek się zalicza. Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie porady

Domowy plan treningowy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam na forum.
Powiem tak, jeżeli chcesz kierować swoje treningi pod kątem Street Workout z własną wagą to nie ma
sensu dzielić trening na poszczególne partię. W sumie sprzęt który posiadasz zmusi Ciebie do
ćwiczeń kalistenicznych a niektóre są bardzo trudne do wykonania i po prostu nie będziesz w stanie
je wykonać a w najgorszym przypadku uszkodzić się. Dla tego proponuję skupić się na mocnej bazie
w postaci podciągań, pompek, przysiadów z hantlami, wyroków. Dopiero po wzmocnieniu
przejdziesz do treningów dzielonych
CO do zbędnych kilogram. Tu są dwie możliwości. Pierwsza, jeżeli byłeś mało aktywny to samo
dołożenie aktywności spowoduje uktraty wagi. Druga, będziesz musiał dopasować dietę.
Pozdrawiam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]