Witam, chciałbym się zapytać, co robić by zwiększyć ilość wykonywanych powtórzeń w podciąganiu. Potrafię wykonać 5 prawidłowych podciągnięć 2s w górę zatrzymanie i 2s w dół ale w drugiej serii zależnie od siły potrafię już tylko 3-4 ale już z wielkim trudem i jest to raczej walka o powtórzenia niż poprawne wykonywanie.
Pociąganie
Napisano Ponad rok temu
Witam, chciałbym się zapytać, co robić by zwiększyć ilość wykonywanych powtórzeń w podciąganiu. Potrafię wykonać 5 prawidłowych podciągnięć 2s w górę zatrzymanie i 2s w dół ale w drugiej serii zależnie od siły potrafię już tylko 3-4 ale już z wielkim trudem i jest to raczej walka o powtórzenia niż poprawne wykonywanie.
Cześć
Na początku musisz zrozumieć, że wykonujesz ćwiczenia z własną masą
dla tego w takich treningach przeważnie powtórzenia mamy zwiększać z każdą kolejną serią
w ten sposób przyzwyczajamy mięsień do stopniowego wysiłku i zmuszamy do pracy, pobudzamy.
dla osób początkujących ja zawsze radzę wykonywać drabinkę, system polega na tym że zwiększamy ilość
powtórzeń w każdej kolejnej serii. zaczynamy od 1 - 2 - 3 - 4 - do palonej serii lub do 10.
W tym sporcie jest tak, że jeżeli chcemy zwiększyć ilość podciągnięć to trzeba skupić się również na innych
ćwiczeniach typu pompki, pompki na poręczach. Nie możesz pozwolić sobie na słabość tzn. jeżeli czujesz
że już po 3 powtórzeniach nie możesz to poproś o pomoc kolegi lub użyj gum do podciągani
POzdrawiam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Na poprawę ilości podciągnięć jeśli nie jesteś w stanie wykonać 10 powtórzeń (za jednym zamachem) polecam metodę powtórzeń negatywnych - robisz negatywną fazę tego ćwiczenia, czyli z krzesełka/z niskiej drabiny przyjmujesz pozycję taką jaką powinieneś mieć po podciągnięciu się, a po potem się opuszczasz powoli i w sposób kontrolowany.
Poza tym odbierz prywatną wiadomość - w górnej części strony tego forum, w prawym górnym rogu znajdziesz czerwony kwadracik - wejdź w niego i odczytaj wiadomość.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak robić plecy w domu pomysły :P ?
- Ponad rok temu
-
Redukcja, oraz masa
- Ponad rok temu
-
Młodzieniec
- Ponad rok temu
-
Ilość ćwiczeń w tygodniu serie i obciążenie
- Ponad rok temu
-
Jak zbudować z tłuszczu masę mięśniową?
- Ponad rok temu
-
Biceps+barki
- Ponad rok temu
-
Co zrobic zeby schudnac i przybrac sily ? :)
- Ponad rok temu
-
Waga stoi
- Ponad rok temu
-
Ogólny
- Ponad rok temu
-
Treningi MMA a budowanie masy mięśniowej.
- Ponad rok temu