Czesć. Biorę w najbliższym czasie kredyt na mieszkanie. Doradca namawiał mnie abym dobrał do niego ubezpieczenie od utraty pracy.Ubezpieczenie takie zwiększa w znacznym stopniu koszt miesięcznej raty. Czy mimo to Waszym zdaniem warto jest sobie coś takiego kupić ?
Czy warto jest kupić ubezpieczenie od utraty pracy
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem, to to ubezpieczenie powstało tylko po to aby banki zabezpieczyły się przed tym, że jak ktoś straci pracę to przestanie spłacać kredyt. Bo kto rozsądny ubezpiecza się od utraty pracy No dajcie spokój.
A ile Ci powiedzieli - że ile będzie to kosztowało?
Napisano Ponad rok temu
Biorę kredyt w BOŚ. Obecnie takie ubezpieczenie na 36 miesięcy to 1,5% początkowej kwoty kredytu. Kredyt biorę na prawie 200 tys złotych tak więc jak sam widzisz nie jest to taka mała sumka.
Z drugieij strony tak sobie myślę co jeśli rzeczywiście stracę pracę? Nie zapowiada się na to ale różnie może to być? Czy w takim przypadku można jakoś negocjować z bankiem?
Napisano Ponad rok temu
Od wszystkiego się nie ubezpieczysz Stracisz pracę to znajdziesz nową... poza tym jest coś takiego jak zasiłek dla bezrobotnych
Jeżeli chodzi o ubezpieczenia od utraty pracy to masz artykuł -> [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Czytaj warunki - to też nie jest tak, że kokosy od nich dostaniesz.
Napisano Ponad rok temu
Kumam, zobacze ile mnie to będzie kosztowało i na jakich warunkach przyznawane jest takie odszkodowanie. Czy jeżeli pracodawca rozwiąże umowę o pracę, czy też w przypadku gdy ja to zrobię. Chociaż ta druga opcja wydaje się mniej prawdopodobna.
Napisano Ponad rok temu
Nikt Ci tutaj nie napisze co powinieneś robić a co nie . To czy weźmiesz ubezpieczenie czy jednak nie zależy wyłącznie od Ciebie. Dla mnie jednak jest to jedynie zbędny koszt.
Napisano Ponad rok temu
Ja właśnie się zastanawiam nad wyborem porządnego ubezpieczenia mieszkania... Czy dalibyście radę coś polecić w tym zakresie? Czy np. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] byłoby ok? Z góry wielkie dzięki za poady i sugestie w tym obszarze tematycznym
Nic tak nie cieszy jak chwila, gdy do ciebie strzelają bez rezultatu.