Witam, chciałabym w końcu zrobić coś dla siebie i zadbać o swoje ciało w domowym zaciszu ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, jakie stosować zestawy ćwiczeń na jaki dzień i wgl. Mam 17 lat, 175cm wzrostu i 57kg ale brak mi zdrowego wyglądu ciała. Czy mógłby ktoś mi podesłać jakiś plan na tydzień z ćwiczeniami? Byłabym naprawdę wdzięczna.
Rzeźba dla kobiet
Napisano Ponad rok temu
w domowym zaciszu dobrze sprawia się kettelbell dobrze dziala na kondycje i sylwetke , a jak chcesz bez sprzetu to wszelkiego rodzaju aeroby , skakanka (bardzo dobrze buduje kondycje) , rowerej itp.
Napisano Ponad rok temu
w domowym zaciszu dobrze sprawia się kettelbell dobrze dziala na kondycje i sylwetke , a jak chcesz bez sprzetu to wszelkiego rodzaju aeroby , skakanka (bardzo dobrze buduje kondycje) , rowerej itp.
Skakanka pozwoli jej jedynie poprawić kondycję i spalić tłuszcz, ale żeby miała ładną wysportowaną sylwetkę konieczne jest oprócz spalenia tłuszczu również dobudowanie kilku kilogramów masy mięśniowej, a do tego najlepiej nadają się ćwiczenia siłowe i to na średnich oraz dużych obciążeniach, z tzw. wolnymi ciężarami (sztangi, hantle, etc).
Bez obaw autorko tematu - jeśli nie będziesz nigdy stosować sterydów anabolicznych nie ma szans abyś zbudowała nadmierną masę mięśniową.
Kilka kg masy mięśniowej co najwyżej poprawi wygląd Twojej sylwetki, bo nie będziesz miała zbyt chudych nóg i płaskiego tyłka tylko takie nogi o jakich marzyłaś i takie pośladki jakie chciałabyś mieć.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ok, ale zastanów się czym łatwiej będzie autorce tematu zbudować kilka kg masy - hantlami i sztangą, czy kettlebellem ?
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu