Co dalej ?
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi o rozwój, ramion, Czy według was, powinienem, zastosować, jakaś intensywny trening, z piorytetem? i dojebac do 50cn ? i nie zwarzac na proporcije?
czy jednak proporcije też brać pod uwagę?
Napisano Ponad rok temu
Patrz przede wszystkim nie na to aby maksymalnie rozbudować ramiona tylko aby być harmonijnie i proporcjonalnie zbudowanym.
Popatrz jakie wymiary miał w szczycie formy Arnold:
wymiary:
wzrost: 188 cm
waga pozastartowa: 117 kg
waga startowa: 108 kg
obwód ramienia: 56 cm
obwód klatki piersiowej: 147 cm
obwód uda: 73 cm
Chodzi o to, że jak dojebiesz ramiona z 48 do 50 cm, to automatycznie obwód klatki musisz wtedy zwiększyć ze 128 do 132 cm, a najlepiej do 134 cm aby się ładnie prezentować.
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
co niekoniecznie przekłada się na inne, partie..
od zawsze tak mialem, i musiałem, celowo, zacząć je ćwiczyć, z mniejszym"
zangazowaniem, ostatnio z kimś gadalem i powiedział, mi że skoro mam takie, sklonnosci"
to, zebym olal to, że inne partie, mogą zostać w tyle.
Napisano Ponad rok temu
Ja jednak obstaję przy tym, że liczą się proporcje.
Oczywiście - możesz dobić do 50 cm, ale nie zaniedbuj też innych partii mięśniowych.
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zależy co i jak, jeśli masz predyspozycje do danych partii nie olewaj ich tylko zrób z nich atut. Inaczej to się ma jak planujesz start w zawodach, wtedy jednak szedłbym w proporcje.
Tak czy inaczej przeskok z 48-50 to nie takie hop-siup tymbardziej jeśłi mowa o treningu na sucho i przyroście mięśnia a nie smalcu.
Napisano Ponad rok temu
Jak to kiedyś Big Majk w wywiadzie powiedział, jeżeli masz słabszą partię to zrób wszystko aby była twoją mocną stroną. Jednak lepiej ogląda się osobę która jest dobrze, proporcjonalnie zbudowana.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dziwny typ budowy, proszę o pomoc
- Ponad rok temu
-
Nowy trening na reverse :)
- Ponad rok temu