Trening, sprzet i odżywki
Napisano Ponad rok temu
Do tego jakas sztanga z 60kg obciazenia i styknie. I jeszcze co proponujecie jako odżywki. Waze 70kg przy wzroscie 180cm. Chodzi mi o nabranie sily i ladnej sylwetki wiec jak mozecie to doradzcie jakas kreatyne proteine itd. z gory dzieki. czekam na odp {SMILIES_PATH}/smile.gif
Napisano Ponad rok temu
dopiero zaczynasz przygode i juz chcesz brac odzywki? Spokojnie, masy zdązysz jeszcze nabrac. Jak widze popelniasz ten sam błąd jak wielu innych poczatkujących. Otóż, chcesz od razu nabrac masy-jak najszybciej- jadąc na odzywkach. Po jakims czasie takie osoby zrażają sie, bo nie nabrały ciała, a wedlug nich-powinny bo jadły duzo supli. Pierwsze podstawowe pytanie to takie czy masz opracowaną diete aktualnie do wlasnych parametrów:wagi i wzrostu. Bez dobrej diety nie nabiererzesz masy. Jesli juz masz takową-to pora na zapoznanie sie z treningiiem ogólnorozwojowym, który winien trwac kilka miesiecy. Po tym czasie dopiero (majac diete i cwiczac) powinienes dopiero rozpocząc wlasciwy trening majacy za zadanie uzupelnic Twoja mase. Tu znowu przewiduję kilka miechów. Po tym okresie obserwuje czy nabrałeś co nieco. Jesli tak to kontynuuj, jesli słabo nabrales wówczas dopiero wspomagaj sie odżywkami. Dzieki temu zaosczedzisz pieniazki ! {SMILIES_PATH}/msn-wink.gif Bo jak wiemy nie dosc, ze dieta jest droga jak na nasze mozliwosci to w dodatku suple tez nie tanie. Nie zrażaj się, tylko szamaj odpwiednie jedzenie, cwicz regularnie i miej cierpliwosc. Nie jest tak, ze kazdy kto je od razu odzywki za chwile musi stac sie prawdziwym osiłkiem. Pamietaj, najpierw {SMILIES_PATH}/biggrin.gifIETA + TRENING. ODZYWKI POCZEKAJĄ !!!! {SMILIES_PATH}/smile.gif
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na razie ćwicz na sucho.mam i hantle a drazek sie znajdzie.... ale przeciez mozna odzywki chba brac od razu?? Cos dadza??
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
j]w cwicz na sucho z 0,5roku potem cos zapodaj jak niebedzie szlo {SMILIES_PATH}/excl.gifNa razie ćwicz na sucho.mam i hantle a drazek sie znajdzie.... ale przeciez mozna odzywki chba brac od razu?? Cos dadza??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak, może być.a proteiny + gainer moze byc?? na poczatek??
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu