Witam.
Na śniadanie zjadam 4 jajka + 460ml mleka + 85g płatków owsianych górskich.
Czy jeśli z tych składników zrobię jednolitą masę to czy wyjdzie mi omlet?
Napisano Ponad rok temu
Witam.
Na śniadanie zjadam 4 jajka + 460ml mleka + 85g płatków owsianych górskich.
Czy jeśli z tych składników zrobię jednolitą masę to czy wyjdzie mi omlet?
Napisano Ponad rok temu
Spróbuj, dodaj jakieś kakao/słodzik będzie smaczniejszy
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
nie za dużo mleka ?
Daj sobie jajka plus płatki i coś do smaku np. banan, jabłko plus cynamon.
A mlekiem możesz sobie popijać
Napisano Ponad rok temu
Albo dodać do tego twaróg (w moim przypadku pół tłusty) i mniej mleka? Tylko teraz jak wyliczyć żeby mleko z twarogiem zawierało te same, lub zbliżone do siebie wartości odżywcze co 460g mleka które do tej pory jadłem na śniadanie?
460ml mleka:
Białko 21,62g
Ww: 21,62g
T: 9.2g
Pomoże ktoś?
Opcja z piciem mleka mi się podoba, ale do tej pory piłem kawe i nie chcę z niej rezygnować
Napisano Ponad rok temu
To zamiast tego mleko daj właśnie twaróg sam robiłem takie placki z jajek owsianych i twarogu plus jakiś owoc i wchodziły elegancko
Mleko możesz pić z kawą jak lubisz
Napisano Ponad rok temu
Twarogu daj tyle aby konsystencja była odpowiednia i białko się zgrywało wedle Twoich potrzeb.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Ja do swoich omletów dolewam jedynie zwykłej wody jeżeli konsystencja jest zbyt gęsta i to też góra ze 100ml, ale z 4 jajek i 85g płatków nie powinieneś mieć problemów z konsystencją, chyba że lubisz takie delikatne ja z kolei wolę takie sztywniejsze W moim dzienniku treningowym masz parę ciekawych pomysłów na omlet(na słodko, z warzywami czy nawet pizze)
Dobrze wiem co się w życiu liczy...
Szacunek na ulicy, honor i ten kto
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
Zrobiłem tego placka z 4 jajek, 85g płatków owsianych górskich i 60ml mleka i bardzo smaczny wyszedł, ale cięzko się go robi bo jest dość płynny i bardzo trzeba uważać przy obracaniu na drugą stronę bo łatwo się rozwala.
Użytkownik Moralezz edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Patent z przykrywką jest niezawodny. Nie rozleci się wtedy, no i smażymy na małym ogniu pod przykryciem.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Zamiast płatków górskich – zwykłe, mają więcej substancji odżywczych. Może też warto poszukać orkiszowych i żytnich. Poza tym Lepsza od mleka jest śmietana bo nie zakwasza i nie wypłukuje wapnia.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
pit86 - Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu