co polecacie na redukcji kazeine czy serewtke?
Białko na redukcję
Napisano Ponad rok temu
jak rowniez na dluzej niweluje, uczucie glodu..
Napisano Ponad rok temu
Ja uważam, że serwatka lepsza.
Co długości wchłaniania to też tak nie jest, że kazeina dłużej się wchłania i zapobiegnie katabolizmowi. Jeśli będziesz miał źle dobrane btw to i tak będą spadki. Jeśli jednak będzie odpowiednie btw to na serwatce nic nie spadnie.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Haroldek48 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na redukcji białko to powinieneś z żarcia ciągnąć,wyjątek czas około treningowy,ale tam to tylko serwatka.
Napisano Ponad rok temu
Po treningu czysty koncentrat lub izolat białka serwatkowego z jakiejś renomowanej firmy, a kazeina na noc.
Dlaczego tak ? Ponieważ koncentrat lub izolat białka serwatkowego ma najlepsze właściwości anaboliczne, a najsłabsze antykataboliczne i jest białkiem szybkoprzyswajalnym (w sam raz do zastosowania po treningu), natomiast kazeina ma najlepsze właściwości antykataboliczne, a najsłabsze anaboliczne i jest białkiem wolnoprzyswajalnym (w sam raz do zastosowania na noc).
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
to moze i ja wtrace swoje 5 groszy jesli chodzi o bialka to najlepiej wychodza mixy czyli mieszanka bialek szybko i dlugo wchanialnych. gdzies nawet niedawno czytalem badania czy lepiej sprawdza sie wpc/wpi czy kazeina i wychodzilo ze najlepszy bedzie wlasnie mix. ale wracajac do tematu na redukcji to polecam najbardziej aminokwasy. bialko ma to do siebie ze musialbys je brac odpowiednio wczesnie przed treningiem a aminki to juz strawione bialko wiec masz je w krwiobiegu w przeciagu kilku minut dlatego porcja aminek przed aerobami jest bezcenna. zreszta tak jak napisal kolega litwin. bialko dostarczasz z diety a aminokwasow do bilansu juz sie nie wlicza. natomiast bialko musisz uwzględnić w bilansie
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...