jakie mógłbym kupić dożywki/suplementy na dobry/szybki porost mięśni ? 185 91kg 17 lat
Odżywki na masę
Napisano Ponad rok temu
Na początek zacznijmy od tego jaki masz obwód w klacie, a jaki w pasie ? Nie jesteś przypadkiem nieco otłuszczony ?
Jeśli masz tendencję do łapania tłuszczu, to koncentrat lub izolat białka serwatkowego, w ostateczności odżywka typu bulk.
Jeśli nie masz tendencji do łapania tłuszczu, to albo odżywka typu gainer (węglowodanowo-białkowa) albo bulk.
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
A czy somatodrol jest skuteczny? Mam 187cm i waże aż wstyd się przyznać 78kg. Jestem chudy Ten suplement ma skrajnie różne opinie. Czy ktoś wie jak jest naprawdę?
Napisano Ponad rok temu
konikpolny - wysłałem Ci prywatną wiadomość, odczytaj ją.
Somatodrol - jego skład to głównie AAKG, guarana, beta-alanina, witamina b12 - nie ma szans, żeby taki suplement podziałał na wzrost poziomu hormonu wzrostu, czy testosteronu w organiźmie.
Co do hormonu wzrostu i preparatów mających go podnosić:
"Preparaty zwiększające poziom hormonu wzrostu tzw. boostery HGH. Zapomnij od razu, jedyne co zwiększa ilość poziomu hormonu wzrostu to piekielnie drogie i niebezpieczne dla zdrowia HGH (za grube tysiące złotych!) Żaden suplement nie ma żadnego wpływu na poziom hormonu wzrostu w organizmie,"
za: forum Body-Factory; artykuły użytkownika _Knife_
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Jumbo, 2 porcje dziennie i masa skoczy jak głupia:) Zależy też jakiej jakości chcesz tą masę Dobra micha to podstawa. Nie da się zdobyć szybko czystej masy, potrzeba czasu. Zwiększ zapotrzebowanie kaloryczne najpierw o 500 kcal i jak będziesz za wolno tył, to zwiększ ilość kcal. Skup się na treningu i diecie. a odżywki mają tylko uzupełnić to co zjadasz, np. jak brakuje Ci kcal to wypijasz po treningu tego Jumbo co wspomniałem i już ponad 300 kcal więcej.
Napisano Ponad rok temu
Najlepszą odżywką na masę jest dieta wykorzystująca nadwyżkę kaloryczną. Dzięki zwiększonej liczbie kalorii w łatwiejszy i korzystniejszy dla naszego organizmu sposób będziemy przyswajać niezbędne do rozwoju naszej muskulatury składniki odżywcze.
Gainery to tak naprawdę duża dawka węglowodanów i białka, którą w łatwy sposób można uzupełnić z pomocą diety. Suplementy diety w tej kwestii, są ostatecznością i stosujemy je tylko wtedy gdy jedzenie jest niewystarczające do wzrostu masy.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ