Mam na to 1500 zł i nie wiem co kupić mam 15 lat i nie wiek jak zacząć. Waże 62kg wzrost 175 cm. Proszę o odpowieć.
Użytkownik Patryk2000 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam na to 1500 zł i nie wiem co kupić mam 15 lat i nie wiek jak zacząć. Waże 62kg wzrost 175 cm. Proszę o odpowieć.
Użytkownik Patryk2000 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdzie ma znajdować się ta siłownia ?
Na pewno musisz kupić porządną ławeczkę, gryf prosty długi, gryf łamany, krótkie gryfy, drążek + obciążenie, myślę że na początek to wystarczy
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Mam pokój osobny w domu. Myślę o tym [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Według mnie lepiej zainwestować w porządną ławeczkę, najważniejsze są wolne ciężary pamiętaj
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
nie pchaj się w maszyny, nie dość że wydasz kupe kasy, nie przećwiczysz na nim połowy partii to jeszcze ogólne rezultaty będą kiepskie;
w kolejności od najważniejszych
1 sztanga z obciążeniem
2 wolnostojące stojaki
3 ławka
4 drążek
5 sztangielki
reszta tam jakieś prasy do nóg, modlitewniki czy wyciągi kupujesz na końcu ponieważ nie są niezbędne, a nawet w sumie u początkujących śmiało można nazwać zbytecznymi
Napisano Ponad rok temu
1. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
2. Co to ?
3. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
4. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
5. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
na razie ławkę wybrałem [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] 700zł
i co jeszcze do tego na początek ?
Napisano Ponad rok temu
Obciążenie kompozytowe to strata kasy. Szajs który szybko sie rozpada. ławka niestety jest niskiej jakości. Szukaj zwykłej ławki regulowanej bez dupereli typu prasa/modlitewnik z marbo lub keltona (nawet używki) + stojaki i sztanga z żeliwnym obciążeniem.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Mógbyś pokazać ? Bardzo proszę. Jak dla mnie dopiero zaczynam mam 15 lat waga 62kg wzrost 175cm.
Napisano Ponad rok temu
Uzyj allegro i wpisz MARBO lub KELTON.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
1 celuj w droższe żeliwne lub samoróbki stalowe, jeśli masz zamiar dłużej ćwiczyć polecam także gryf olimpijski i ciężar o odpowiedniej średnicy na niego
2
3 kiepska ta ławka, dużo fajerwerków, ale stabilności 0, zainwestuj w prostą ale firmową ławkę, wcale nie będzie dużo droższa a jakość ćwiczenia na dużo wyższym poziomie;
mając wolnostojące stojaki możesz patrzeć za ławką bez stojaków na czym też trochę oszczędzisz
4 drążek wygląda ok
5 sztangielki wystarczy same gryfy, kup takie by średnica pasowała na obciążenia od sztangi i o ile sztanga lepsza na szybkie zaciski, o tyle w sztangielkach lepsze są śruby- przy chwytach młotkowych jesteś pewny że ciężar nie spadnie, patrz też by były całe metalowe bez gum, bo gumy pękają i ciężar się odkręca
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i hantle mam i co jeszcze ?
Napisano Ponad rok temu
i hatle mam co jeszcze ?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jaką sztange kupić ?
4901508334.jpg 34,42 KB 0 Ilość pobrań
Napisano Ponad rok temu
ta będzie dobra ?
Napisano Ponad rok temu
Załóż jeszcze raz nowy temat i dostaniesz dożywotniego BANA!
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Hej pamiętam jak mój kuzyn tworzył siłownie u siebie w piwnicy bo ma naprawdę wypas. Nigdy nie uwierzyła bym, że ze zwykłych butelek 5 litrowych można na przykład zrobić hantle. Było tam wiele rzeczy własnej roboty. Jakaś ławeczka do ćwiczenia brzucha i wile innych. Jeśli chodzi o rzeczy ze sklepu to wszystko zależy na czym Ty chcesz się oprzeć i jak wyposarzyc siłownie. Czy mają to być drogie czy tanie rzeczy. I oczywiście jakiej jakości. Według mnie najlepiej zapytać o zdanie kogoś kto już swoja siłownie rozbudowywał od początku. Powodzenia.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Dylemat jak przed kazdym cyklem |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
jakie odżywki na mase |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||