Witam, wróciłem na siłownie (po długiej przerwie) i znowu z 2, 3 miesiące będę musiał porobić FBW, zanim zacznę coś poważniejszego.
Oceńcie proszę ten trening, tak skrupulatnie. Zaproponujcie mi zmiany.
Napisano Ponad rok temu
Witam, wróciłem na siłownie (po długiej przerwie) i znowu z 2, 3 miesiące będę musiał porobić FBW, zanim zacznę coś poważniejszego.
Oceńcie proszę ten trening, tak skrupulatnie. Zaproponujcie mi zmiany.
Napisano Ponad rok temu
Barki: Wyciskanie sztangi zza głowy w siedzeniu 3sUnoszenie ramion w przód z hantlami 2/3sDodatkowo dodaję po jednym ćwiczeniu 2s na łydki, kaptury i przedramionaPrzy ostatnich ćwiczeniach na kaptury i przedramiona dodaje ćwiczenia na brzuch
A# Na bary to daj wyciskanie sztangi (żołnierskie)
# Co do kapturów i przedramion to daruj sobie i zrób więcej serii roboczych ćwiczeń wielostawowowych
Zestaw B CzwartekNogi: wypychanie ciężaru na suwnicyMartwy ciąg na "prostych" nogach 3sPlecy: przyciąganie linki wyciągu dolnego w siadzie płaskimKlatka: Wyciskanie sztangielek ławka skos 30st (głową w górę) 3sBarki: Wyciskanie hantlami siedząc 3sUnoszenie hantli na bok w opadzie tułowia 2sTriceps: wyciskanie francuskie stojąc 2sBiceps: Uginanie ramion ze sztangą gryf łamany na modlitewniku (wąski chwyt) 2s
Pierw ciągi i potem wypychanie (jeśli dobrze pocisniesz na ciągach to wypychanie zbędne)
Daj podciąganie zamiast wyciągu na plecy
Tak samo zbędne ćwiczenia na kaptury itd
C SobotaPlecy/Nogi: Martwy Ciąg 3sNogi: Uginanie nóg w leżeniu na brzuchu 3sPlecy: ściąganie drążka wyciągu górnego za kark 3sKlatka: Rozpiętki na ławce skos dodatni 10 stopni, czy lepiej poziomy? 3sBarki: Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 3sTriceps: Wycisk sztangi w wąskim chwycie 2sBiceps: Uginanie ramion z sztangielkami na przemian "supinacją nadgarstka" / chwytem młotkowym 2sDodatkowo dodaję po jednym ćwiczeniu 2s na łydki, kaptury i przedramionaPrzy ostatnich ćwiczeniach na kaptury i przedramiona dodaje ćwiczenia na brzuch
Przy ciągach daruj sobie dodatkowe ćwiczenia na nogi, ściąganie za kark zamień na jakiś hamer czy coś, klatka to daj jakas maszyne wyciskanie lub po prostu hantle płaska
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Prosze o pomoc w wyborze !!! |
Sprzęt do siłowni |
|
|
||
H-DROL , HALODROL FAST ACTIONProśba o pomoc. |
Sterydy i Prohormony |
|
|
||