Witam, mam na imie Tomek, ćwicze od ok 1,5 roku z przerwami. Kilka razy chory bylem tak dluzej. Mam 1,70 i waze ok 66kg. Interesuje mnie sylwetka typu fitness. Do ilu kilogramów musiałbym dobić aby mieć własnie taka sylwetkę? Jedynymi ćwiczeniami których nie robię są martwe ciagi i przysiady ze sztanga na karku. Jestem jeszcze w fazie wzrostu i nie chcialbym nadmiernie obciazac kregoslupa. Mam taki plan aby do wakacji wyrzeźbić się a następnie przybierać samą suchą masę mieśniową. Wiem ze jest to dlugotrwaly proces, np w 5 miesiecy 3-4 kg masy miesniowej mozna przybrac, ale z uwagi na to ze jeszcze sie ucze nie jestem w stanie ustalic sobie dokladnej diety na mase, ciezko by bylo to zrobic. Obecnie jakies 2 razy w tygodniu robie cardio. Jest to trening na worku bokserskim albo taki zestaw cwiczen-pompki, wyskok itp i kilka minut takiego czegoś. Chcialbym sie dowiedziec czy wgl dobrze postepuje
rzeźba, cardio
Napisano Ponad rok temu
Ile masz lat? Podstawowe pytanie.
Do ilu kilogramów? Nie mam pojęcia bo dla każdego co innego oznacza sylwetka FIT
Nauka nie przeszkadza w ułożeniu i stosowaniu diety
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Ile masz lat? Podstawowe pytanie.
Do ilu kilogramów? Nie mam pojęcia bo dla każdego co innego oznacza sylwetka FIT
Nauka nie przeszkadza w ułożeniu i stosowaniu diety
Mam 17,5 lat XD mowiąc sylwetka FIT mam na myśli coś w stylu Marca Fitta jakos nigdy nie krecila mnie taka konkretna masa, jesli nawet chcialbym ja zbudowac to lekcje nie lekcje musialbym sie dostosowac do diety wolalbym jednak dojsc do powiedzmy sobie 70-71 kg na spokojnie, bez okresu robienia masy xD uprawiam tez sporo kalisteniki, drązek pompki i wiele innych, to na pewno pomaga w uzyskaniu rzezby xD