Witam! Mam pytanie. Mam 18 lat ważę około 88kg i mam 180cm wzrostu. Wydaje mi się że jestem za gruby. w pasie mam 93cm. Od jakiegoś tygodnia zacząłem ćwiczyć street workout. Zacząłem też sie odchudzać. Problem w tym że nie mogę się ani razu podciągnąć nie wiem czym to spowodowane jest brakiem siły czy po prostu za dużo ważę. Moja dieta wygląda mniej wiecej tak. Rano jem jakieś 4 kromki ziarnistego chleba z jakiąś szynką+ser + HERBATA. Około godziny 10 jem bułkę. Przychodzę do domu zaczynam ćwiczyć. Po tym jem ryż + np pierś z kurczaka smażona na grilu elekrycznym bez tłuszczu. Wieczorem jem kolacje z około 3 kromek. Nie mam pojęcia jak zabrać się za dietę. Z góry dziękuje za odpowiedzi
Jaka dieta siłownia+odchudzanie.
Napisano Ponad rok temu
Znasz swoje zapotrzebowanie na kalorie?
Napisano Ponad rok temu
Tak wychodzi około 3217 według tego kalkulatora z forum. Piszą żeby odjąć od tego 200 kalori. Ale to nie za dużo 3000 kalori na to że chcę schudnąć a w dodatku mało się ruszam, nie licząc trenignów? I jeszcze pytanie ćwiczyć codziennie czy odpuszczać sobie coś?
Napisano Ponad rok temu
Lepiej zacząć od zerowego zapotrzebowania i stopniowo ucinać kalorie. Jeśli byś zaczął z niskiego pułapu byś nie miał co ucinać.
Jeśli obliczone jest zapotrzebowanie potrzeba ustalić makroskładniki:
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Okej super już się biorę za zrobienie diety tylko zastanawiam się czy 1g tłuszczu na kg jest aby dobrze? wyjdzie mi że około 86g tłusczu bede dziennie potrzebował
Napisano Ponad rok temu
Udało mi się coś takiego stworzyć
Użytkownik bartycho2038 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dużo białka tu brakuję . Dodatkowo powinno się liczyć tylko białko zwierzęce bo roślinne nie jest nie jest pełnowartościowe
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Dużo białka tu brakuję . Dodatkowo powinno się liczyć tylko białko zwierzęce bo roślinne nie jest nie jest pełnowartościowe
Co polecasz? Co myślisz o odżywkach białkowych?
Napisano Ponad rok temu
Do śniadania i około treningowo się sprawdzi,resztę powinieneś ciągnąć z diety.