Witam,
potrzebuje porady jakie odżywki powinenem brać.
Kiedys cwiczyłem regularnie przez ok 4 mies na sucho potem ok 2 mies tylko na masówce Mass XXl.
Przez 2 mies na masowce pzytylem ok 8 kg (waga 67 kg) i wygladalem dosc przyzwoicie.
Potem odstawiłem wszystko i przestałem cwiczyc regularnie robiłem długie przerwy, jak ćwiczyłem to na sucho i probowalem
tez Mutant Mass ale nie widziałem dużych rezultatów.
Aktualnie ćwicze ponownie regularnie 4 dni w tyg od ok 3 mies i tylko trzymam diete (odpowiednie posiłki 4-5 razy dziennie)
Zacząłem mając 57 kg, teraz jest 62,5 kg i stoi. Aktualnie widac, ze cos cwicze ale potrzebuje lepszych efektow.
Nie wiem czy to istotne, ale mam bardzo szybka przemiane materii i nie wszystkie skladniki odzywcze prawidlowo wchlania moj organizm (jak ktos ma wiedze endokrynologiczna bedzie wiedzial o co chodzi).
Wzrost- 174
waga 62,5 kg.
Chcę zacząc brać odżywki i proszę o informacje co mogę wziąć, aby szybko mieć efekty, chodzi mi o wszystko naraz czyli masa, siła, rzeźba, regeneracja itp itd.
Widze po sobie ze siła rośnie, ale bardzo mało i potrzebuje jakiegoś kopnięcia dla przyspieszenia efektów.
Podsumowując poprosze o propozycje jakie odżywki/suplementy powinenem zacząć brać dla szybko efektów, jaka masowka,kreatyna, bialko itp itd.
Sam myslalem nad kreatyna inkospor +carbo + jakas odzywka ale wole porady kogos bardziej doswiadczonego.
Co do sily. Wracajac do cwiczen i po 3 meis cwiczac na sucho ciezary jakie podnosze wiecej w stosunku do dnia powrotu ok 15-20 kg (zalezy jakie partie miesni)
i dalej nie rusza, są dni, gdzie nie adje rade podniesc tyle co przy poprzednim treningu (np na klate) raz pocisne 4 serie 70 kg po 10-12 powtorzen, a przy nastepnym treningu np. 65.
Jeśli potrzebne jakies dodatkowe info chetnie dopisze.
Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi.