Mit czy prawda?
Jakieś konkretne dowody, że kurczaki w nienaturalny sposób zmuszane są do szybszego nabierania wagi?

"kurczaki faszerowane są hormonami wzrostu i antybiotykami"
Napisano Ponad rok temu
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Taaaak hormonem wzrostu :E nie faszeruje sie nim zwierząt ubojowych bo cena mięśa za kg byłaby astronomiczna..... każdy ogarnięty wie ile kosztuje GH nawet w aptece...
Co do antybiotyków w przemyśle mięsnym i rybnym to faszeruje się nimi wszystko co żyje i jest sprzedawane w sklepach bo tego wymaga masowość produkcji.
Hormon wzrostu - mit obalony
Antybiotyki - mit potwierdzony
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Tylko dla nas małe ma to znaczenie bo toksyny czy antybiotyki głównie w skórze i tkance tłuszczowej się odkładają,a my jemy na ogół cycki,raz że to mięsień a dwa ze słabo ukrwiony,gdyż kuraki nie latają.W usa walą hormony do wszystkiego,nawet gh(ale to głównie krowy czy świnie)nas na szczęście nie stać.
Napisano Ponad rok temu
Znalazłem taki cytat w internecie:
"W Unii i w Polsce jest to całkowicie zakazane. Nie przekonuje Cię to, bo nie takie zakazy u nas obchodzono? To z innej beczki – to by się nikomu nie opłacało. Jesteśmy obecnie unijnym potentatem w eksporcie drobiu i cała unijna konkurencja aż się skręca, żeby nas na czymś przyłapać. Kontrolują nas bezustannie: pasze, chłodzenie, transport, opakowania i tylko czekają, by nas wysiudać. Gra idzie o setki milionów euro, więc który z producentów drobiu zaryzykuje złamanie zakazów? To było pytanie retoryczne."
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Brzmi sensownie.
Napisano Ponad rok temu
Nawet bardzo.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
O antybiotykach w drobiu było od dawna wiadomo, każdy kurczak może być poddany terapii antybiotykowej, ale bezpośrednio po terapii nie może iść do uboju, musi odczekać swoje i dopiero potem się taki drób ubija.
W praktyce sanepid i tak nie jest w stanie tego sprawdzić więc przepisy są tak czy tak łamane.
Co do hormonu, za drogi interes... na bydło może i tak chociaż wątpię by w polsce było to opłacalne.
Napisano Ponad rok temu
Słyszałem o owym incydencie ale zbytnio nie martwie się tym, tak samo można mówić na twaróg i mleko że odwirowane itd. Więc będe dalej jadł jak jadłem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
"Owoc to idealna przekąska"
- Ponad rok temu
-
"Bez przysiadów nie rozbudujesz swoich nóg"
- Ponad rok temu
-
"Twaróg to najlepszy wybór przed snem"
- Ponad rok temu
-
"W ostatnim posiłku nie jedz węglowodanów"
- Ponad rok temu
-
"nie jem tłuszczu bo utyję"
- Ponad rok temu
-
"Dużo biegam i jeżdżę na rowerze więc nie musze robić nóg!"
- Ponad rok temu
-
"wyciskanie sztangi to podstawa w treningu klatki"
- Ponad rok temu
-
"nie wolno prostować łokci przy wyciskaniu"
- Ponad rok temu
-
"zrobiłem 10kg suchej masy w rok"
- Ponad rok temu
-
"biceps to mała partia"
- Ponad rok temu