"wyciskanie sztangi to podstawa w treningu klatki"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem równie dobrym lub nawet lepszym po di wieloma względami ćwiczeniem jest wyciskanie hantli. Więc jak dla mnie mit obalony
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Ja rzadko je wykonuje. Wole hantle to raz, a dwa bardziej priorytetowe jest dla mnie skos ujemny i dodatni.
W sumie w gronie kulturystycznym rzadko kto decyduje się na wyciskanie sztangi na ławczce, wszyscy wolą skos lub maszyny hammer.
Odpowiednia [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jest kluczowa w budowaniu masy mięśniowej. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] w połączeniu z odpowiednią [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]to również ważny element. Pamiętaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]jest najważniejsze.
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie podstawa to wolne ciężary
Napisano Ponad rok temu
Ja nie lubię wyciskania na ławce prostej sztangą, dużo lepiej czuje wyciskanie hantlami
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Ja podobnie, choć u mnie ruch z użyciem sztangi nie jest wskazany z uwagi na kontuzję.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Według mnie to sprawa indywidualna, trzeba znaleźć swój złoty środek.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Ja na płaskiej tylko rekordy,chociaż i tak już coraz rzadziej,głównie skos ujemny i dodatni w różnych wariantach chwytnych
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie mit obalony bo WL nie musi być podstawa treningu aby klatka piersiowa rozwijała się całościowo.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
plaska tylko by maksy osiagac...
A preferuje hantle...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie. Trudno zerwać klatkę na hantlach, na sztandze bardzo łatwo (jestem tego żywym dowodem)
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
U mnie wyciskanie sztangi na ławce płaskiej powoduje ryzyko kontuzji barków, ale lubię to ćwiczenie robić jako drugie ćwiczenie i wtedy powoduję fajną pompe.
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Ja robię to i wyciskanie hantli na skosie, czy zamienić to? Tylko lipa bo mam hantelki tylko 10kg ;(
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Można robić więcej powtórzeń,wolniejsze ruchy, albo robić wyciskania z supinacją gdzie ciężar będzie mniejszy
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"nie wolno prostować łokci przy wyciskaniu"
- Ponad rok temu
-
"zrobiłem 10kg suchej masy w rok"
- Ponad rok temu
-