''Nie łączymy mleka z mięsem - powoduje to gorsze trawienia i wchłanianie {żołądek = odczyn kwaśny, mleko=odczyn zasadowy} w uproszczeniu te dwa produkty hamują nawzajem swoje trawienie i dobre wchłanianie.''
Potwierdzacie czy obalacie ?
Napisano Ponad rok temu
''Nie łączymy mleka z mięsem - powoduje to gorsze trawienia i wchłanianie {żołądek = odczyn kwaśny, mleko=odczyn zasadowy} w uproszczeniu te dwa produkty hamują nawzajem swoje trawienie i dobre wchłanianie.''
Potwierdzacie czy obalacie ?
Napisano Ponad rok temu
W ogóle po co spożywać mleko do mięsa?
Napisano Ponad rok temu
Nie mam pojęcia. Takie diety widniały w latach 80-tych u Menzera czy Arniego.
Mateusz Pawlak
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
pit86 - Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu