Tak jak w tytule tematu, co o tym sądzicie?
Ja osobiście uważam, że przetrenowanie może być spowodowane wyłącznie niedoborem poszczególnych składników w diecie i brakiem snu (regeneracji).
„Trening jest najważniejszy, a przetrenowanie nie istnieje”
Napisano Ponad rok temu
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
A ja uważam że ciężką pracą,szczególnie gdy zbliżamy się do 30-tki.Pracując w stoczni i ćwicząc(tylko w weekendy) zajechałem się na maxa.Wiem że Karmowski wyznaje taką teorię,kilku murzynów w usa też,ale to ludzie,którzy raczej nie pamiętają kiedy byli off.Dopóki am się te 25 lat to lepiej się nie wypowiadać o braku przetrenowywania i że nie ma czegoś takiego jak zakwaszenie
Napisano Ponad rok temu
Tak gdy jestesmy niedożywieni i niewyspani przetrenowanie można łatwo "złapać". Jak kalorii, białka i snu jest pod dostatkiem przetrenowanie to mit.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Tak gdy jestesmy niedożywieni i niewyspani przetrenowanie można łatwo "złapać". Jak kalorii, białka i snu jest pod dostatkiem przetrenowanie to mit.
Dokładnie ja jak dobrze wcinam i spię po 10-12 godziń + drzemka w dzień to nawet wciągu dnia mogę zrobić 2 treningu. No a jak micha kuleje to ciężko się zregenerować
Napisano Ponad rok temu
Ale fakt faktem mozliwe że takie mozliwości mamy bo jeszcze rocznikowo jest nam dalej niz bliżej okaże sie jak to będzie po 30-stce
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie,bardzo wiele się zmienia jak trójka z przodu się pojawia.Ale ja mając te 27 lat jak pracowałem w stoczni.nie dawałem rady.Słaby sen,bo pobudka o 4:30,posiłki co 5 h,nie było nawet możliwości podjadania.Przetrenowania przy umiarkowanej pracy to rzadkość,bo mamy czas by to"zaleczyć".
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli nie mamy ciężkiej pracy fizycznej i nasze życie nie jest okupione stresem, wysypiamy się i mamy dopiętą dietę, a do tego jesteśmy na "bombie" to przetrenowanie nam nie grozi nawet ćwicząc prawie codziennie. Ale układ nerwowy obciążany codziennymi treningami z ciężarem może zahamować nasze postępy- może, nie musi.
Napisano Ponad rok temu
Ja mam 31, malutka core, czasem spie po 4,5 godz dziennie, czasem 8 godzin z budzeniem w nocy na karmienie.. caly dzien biegam przy szkrabie trzeba miec mnostwo energii i oczy dookola glowy, dodatkowo prowadze interes i jestem codziennie na silowni treningi mam na wysokim poziomie.. Jeszcze mnie przetrenowanie nie dopadlo.
Wiec Panowie moze po 3jce z przodu nie bedziecie mieli tak zle
Napisano Ponad rok temu
Ale ćwiczysz intensywnie na małych ciężarach czy ciężko na dużych?
Napisano Ponad rok temu
Ciezko przy duzych ciezarach.
Napisano Ponad rok temu
I o to własnie Mateuszowi chodziło. Na dużych mogłabyś wysiąść właśnie z powodu zbyt wielu obowiązków dnia codziennego, zbyt intensywnego życia co do mozliwości organizmu.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Tak jak pisze Gramm,to są całkowicie inne treningi i dlatego nadal dajesz radę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"jeśli bieganie to przed śniadaniem"
- Ponad rok temu
-
"nie ćwiczę dużymi ciężarami bo nie chcę sie rozrosnąć"
- Ponad rok temu
-
"kolano nie może wychodzić za stopę"
- Ponad rok temu
-
Pełne przysiady niszczą kolana!
Grammatikk - Ponad rok temu
-
"Kreatyna to dopiero po pół roku ćwiczenia"
- Ponad rok temu
-
Trening cykliczny - redukcja i masa jednocześnie.- możliwe?
- Ponad rok temu
-
"owijam się folią żeby się tłuszcz szybciej wypalił"
- Ponad rok temu
-
Do budowania masy mięśniowej najlepsze są duże ciężary czy umiarkowane?
Grammatikk - Ponad rok temu
-
"Nie wolno smażyć na oliwie!!"
- Ponad rok temu
-
"po treningu od razu musisz zjeść!"
- Ponad rok temu