Moje pytanie jak połączyć trening 100 pompek w 6 tygodni : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] z treningami innych partii mięśniowych ? Trenuje barki we czwartek i biceps z plecami w sobotę , a pompki muszę robić 3 razy w tygodniu. Dodaję iż wcześniej już przechodziłem ten trening ale chcę wrócić i wykonać go dokładniej.
Łączenie treningów
Napisano Ponad rok temu
rozpisz dokladnie pierw swój trening
po co te pompki i le ich treningów chcesz dodac
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Jest tak :
Do tej pory trenowałem 3 razy w tygodniu - czwartek:barki+nogi, sobota:plecy+bicepsy, poniedziałek:klata+triceps , reszta dni wolna od treningów poza ćwiczeniami na brzuch.
Jednak teraz różnie z czasem bywa i chcę zamienić ćwiczenia klatki i tricepsów na trening 100 pompek tylko nie wiem czy dam rade to połączyć z resztą . Ćwiczenia pompek wykonuje się 3 razy w tygodniu.
Napisano Ponad rok temu
tylko po co te pompki? masy nimi nie zbudujesz, poza tym ucierpia na tym rowniesz treningi barków, ktore nie beda zregenerowane
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Wiem , ale bardzo chciałem osiągnąć te 100 pompek tylko że kiedyś robiłem to niedokładnie nie myśląc i mi się nie udało.
Dlatego pytam czy da się to jakoś połączyć ?
Napisano Ponad rok temu
Po osiągnięciu 100 poprawnych pompek wrócę do starych treningów.
Napisano Ponad rok temu
przykladowo :
pon, trening plecy
wt- pompki
sr- barki biceps
wolne
czw- pompki
piatek - nogi
sobota pompki
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Czy plecy , barki , bicepsy i nogi w takim połączeniu mogą być trenowane z nastawieniem na mase ?
Napisano Ponad rok temu
a dlaczego nie ?
barki tylko ucierpia przez pompki a pleców nóg bicepsu to nie dotyczy
TKWM
Napisano Ponad rok temu
ja juz o to pytalem 2 razy ale kolega jest uparty przy tym
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Ludzie po prostu Marcinie lubią marnować czas
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za rady ale nie uważam to za "marnowanie czasu ". W swoim życiu zrobiłem krocie pompek i jeszcze mi nigdy przez to masa nie spadła choć nie jest wielka .
Napisano Ponad rok temu
Dlatego nie jest wielka. Skoro wiesz lepiej nie mamy Ci jak pomóc Skoro tkwisz w niewiedzy i złym podejściu i pomimo naszych starań nie zamnierzasz ich zmienić to trenuj jak chcesz. To Ty nie zanotujesz progresu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Robiłem to co mi dobrze wychodziło , trenuje w zakurzonym pomieszczeniu z ręcznie robionym sprzętem , dieta - wszystko to co jest w lodówce , na porządną kasy nie mam . Bez urazy ale nie wszyscy mają 108 kg mięśni i dostep do wszystkiego ...
Napisano Ponad rok temu
Ja też trenuję w domu na podstawowym sprzęcie i nie mam 108 kg mięśni co nie zmienia faktu że odkąd zmieniłem podejście do tego sportu notuję ciągły progres.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Przyjdzie czas że będe miał czas na każdy trening i kase na dietę to pewnie też podejście zmienię , ale póki co to łapie się wszystkiego co mogę żeby być sprawniejszy , żeby tylko się nie opieprzać ... i dzięki za rady , każda cenna.
Użytkownik *RICO* edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobrze wiem że nie piszecie postów bo nie macie co z czasem robić i szanuje to że chcecie się podzielić wiedzą. Wiem również że jak każdy uczyliście się na błędach o których ja zapewne nie mam zielonego pojęcia. Dopiero teraz zauważyłem że wyrażałem się bardzo nie jasno. Te 100 pompek które chce osiągnąć to tylko czysta chęć pokonywania własnych barier , zawsze ją miałem . W trenowaniu pompek nie chodzi mi oczywiście o nabranie masy . Chcę tę ilość osiągnąć uwiecznić , mieć w pamięci, za 50 lat przypomnieć sobie że nie siedziałem dupskiem przed kompem tylko dbałem o siebie w taki czy inny sposób i po prostu chciałem znaleźć kogoś kto mi pomoże to rozplanować . Szacunek dla ciebie że 11 lat targasz żelastwo . Dzięki za rady , pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Siłownia a worek treningowy
- Ponad rok temu
-
Ocena planu, redukcja/siła. 4dni split
Cajmer - Ponad rok temu
-
zmiana treningu
- Ponad rok temu
-
Masa do sprawdzenia
- Ponad rok temu
-
Nie robiłełeś Nog - uczyń z tego postanowaienie Noworoczne
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Sesja na klatkę piersiową - wyrwać mieśnie z zastoju
- Ponad rok temu
-
FBW czy trening dzielony?
- Ponad rok temu
-
Ocena planu treningowego
- Ponad rok temu
-
Plan treningowy do sprawdzenia ,priorytet sila klatki.
Maly Koksik - Ponad rok temu
-
Metody treningu dla średnio-zaawansowanych i zaawansowanych.
- Ponad rok temu