Witam. Trening pleców zaplanowany mam we wtorek, natomiast nóg w środę. Chciałbym zapytać czy to ze sobą sie nie kłóci, ponieważ przy pełnym matwym ciągu (robiony w dniu pleców) czuję również pracę mięśnia dwugłowego uda i czy należałoby te dni jakoś rozdzielić, a jeżeli tak, to w jaki sposób. Dodam że klatkę robię dwa razy w tygodniu, więc poniedziałek i czwartek lub piątek jest już zajęty.
Martwy ciąg
Napisano Ponad rok temu
Cześć,
Możesz zrobić tak, że zrobisz martwy ciąg klasyczny przy treningu nóg. Synergistycznie atakujesz dwugłowe ud więc oprócz tego ćwiczenia możesz dodać jeszcze jedno na dwójki i masz partię zrobioną. Dzień po dni niestety ćwiczenia będą kolidowały ze sobą. Dodam, że prostowniki są mięśniami głębokimi i nie rzucają się wizualnie w sylwetce.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
plecy i nogi beda ze soba kolidowaly nawet bez martwego ciagu, jeśli chcesz robić klatke dwa razy w tygodniu to pierw zadbaj by reszta partii była w porzadku
TKWM
Napisano Ponad rok temu
W takim razie jaką kolejność byście proponowali? Mam czas od poniedziałku do piątku, w weekendy regeneracja. Oczywiście, musi być trening klatki x2,pleców, nóg, barków i biceps, triceps.
Napisano Ponad rok temu
koniecznie chcesz splita?
fajny jest push pull gdzie każda partia jest trenowana dwa razy w tygodniu
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Ja bym zrobił tak:
Poniedziałek: klatka+barki
Wtorek: plecy
Środa: nogi
Czwartek: klatka+barki
Piątek: bicepsy+tricepsy
Oczywiście w tych treningach klata+barki dużooo mniejsza objętość niż na pozostałych partiach.
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
@lezu
podałeś mi bardzo podobny plan treningowy do niego, ale właśnie chciałem rozdzielić te nogi z plecami, ponieważ jak już wcześniej mówiliście, koliduje to ze sobą...
Napisano Ponad rok temu
To wywal ten martwy ciąg i po problemie.
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
edit:
plan treningowy do mojego*
23Viper23robię siłówkę, więc nie powtarzam tych samych partii 2 razy w tygodniu poza oczywiście klatką, przodem barków i tricepsem
Napisano Ponad rok temu
To wywal ten martwy ciąg i po problemie.
Sądziłem, że martwy jest jednym z podstawowych ćwiczeń, rekord miałem 135kg do 2, ale na nastepy dzien czuje zmeczone nogi, powaznie moglbym wywalic to cwiczenie..?
Napisano Ponad rok temu
Skoro robisz siłówkę to powinieneś robić każdą partię raz w tygodniu i co tydzień dokładać ciężaru. Treningi powinny być mega ciężkie.
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Sądziłem, że martwy jest jednym z podstawowych ćwiczeń, rekord miałem 135kg do 2, ale na nastepy dzien czuje zmeczone nogi, powaznie moglbym wywalic to cwiczenie..?
MC nie jest podstawowym ćwiczeniem, przynajmniej nie w kulturystyce. Duża część zawodowych kulturystów nie robi tego ćwiczenia, twierdzą że nie widzą efektów wizualnych w sylwetce podczas jego wykonywania.
~ Michael Jordan