Trening grubym gryfem po kontuzji stawu łokciowego ?
Napisano Ponad rok temu
Śledzę forum już parę miesięcy, ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować, bo mam sprawe
SW trenuje dosyć długo ( zaczynałem od KB, później BJJ ) aktualnie MMA. 2-3 miesiące temu doznałem kontuzji lewego łokcia. Ogólnie wszystko wróciło do normy ( temat o polskich lekarzach zasługuje na osobny temat ), z pewnym wyjątkiem- a mianowicie jak za długo mam zgiętą rękę w jednej pozycji odczuwam coś pomiędzy bólem a dyskomfortem, ale to nie jest problemem- da się z tym żyć. Większy problem mam z siłownią (szczególnie wyciskania), bo tam to już nie jest dyskomfort, a ból. Nie jest to ból nie do zniesienia, ale nie pomaga w treningach i do treningu trochę muszę się zmuszać.
Dlatego postanowiłem sobie jakoś pomóc i zacząłem grzebać w necie. Na pewnej polskiej stronie ( adresu nie podam żeby nie było reklamy ) znalazłem nakładki które zwą się FAT GRIPZ i z tego co o nich wyczytałem to przez to że ćwiczymy gryfem o grubości ~5,5cm to odciąża stawy i można ćwiczyć z mniejszym ciężarem a równie efektywnie. Pogrzebałem ogólnie w necie ( strony anglojęzyczne bo PL nie jest to zbyt znane ) na ten temat i opinie raczej pozytywne w zdecydowanej większości. Ale moje pytanie, czy ktoś miał z tym kontakt i proszę o opinie osoby które używały/używają ( o ile takie tu są ) a nie "znafcóf". Jest to parę złotych dlatego wole się upewnić zanim dokonam zakupu.
Z góry dziękuje za pomoc
PS. jeżeli zły dział, proszę admina o przeniesienie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ian gdzie dorwałeś taki gruby gryf ? jak ogólne wrażenia ?
Z tego co wyczytałem to przez to że gryf jest grubszy, inny chwyt i odczuwa to każdy mięsień. Że nawet na serie nie zakłada się tak dużego obciążenia a trening jest równie wydajny.
Napisano Ponad rok temu
Co do lekarzy… rzygać mi się chce. Poraża mnie to że żyją z naszych pieniędzy a są tak bezczelni i niestety bezkarni
Napisano Ponad rok temu
nedohin jak najbardziej to rozumiem że stawu łokciowego nie wykluczę, ale podobno mniejsze obciążenia wchodzą w grę wtedy co za tym idzie może mniejsze cierpienie dla łokcia.
Co do lekarzy… rzygać mi się chce. Poraża mnie to że żyją z naszych pieniędzy a są tak bezczelni i niestety bezkarni
barn najprościej jak potrafie, jak masz niesprawne hamulce w aucie to idziesz do mechanika naprawić czy poprostu jeździsz wolniej? Jakbyś nie ćwiczył coś w tym stawie jest źle nie wiadomo czy sama pozycja powierzchni stawowych czy timing mięśni czy coś innego. Każde powtórzenie ćwiczenia czy choćby czynności dnia codziennego będą tą patologie pogłębiać i łokieć zużywać ponad miarę, skutki mogą odwlec się w czasie bo organizm ma duże możliwości kompensacji ale w końcu wyjdą i wtedy na rehabilitację może być za poźno.
Napisano Ponad rok temu
czujesz ból podczas podciągania, robieniu pompek na poręczach? bo wyciskanie leżąc można bez większych problemów usunąć z planu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to leć do prywatnego rehabilitanta. Tylko jakiegoś dobrego. Wykosztujesz się, ale to twoja ręka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu