Trening
Napisano Ponad rok temu
lada moment zamierzam zacząć trenowanie sztuki walki. Mam w tej dziedzinie doświadczenie znikome. Do tej pory niewiele robiłem w kierunku doskonalenia fizycznego, koncentrując się tylko na rozwoju umysłowym. Jak nietrudno się domyślić, daleka przede mną droga. Nie przeszkadza mi to jednak. Chcę wreszcie postawić "pierwszy krok w tysiącmilowej podróży". Problem polega na tym, że nie bardzo wiem, od czego mam zacząć. Zależy mi, by ćwiczyć równolegle do trenowania sztuki walki. Bardzo bym chciał, aby moja siła była bardzo duża (jednak taka siła, która znajduje zastosowanie praktyczne), żebym był szybki nieprawdopodobnie i nadludzko wytrzymały. Czytałem, że aby cele te osiągnąć, lepiej siłownię sobie odpuścić. Czy to prawda? Jeżeli tak, to czy możecie mi powiedzieć, jak mój trening wyglądać powinien? Oczywiście zamierzam zapytać o to samo trenera, jednakże jestem zdania, że dobrze mieć więcej niż jedną opinię.
Napisano Ponad rok temu
....Siema,
lada moment zamierzam zacząć trenowanie sztuki walki. Mam w tej dziedzinie doświadczenie znikome. Do tej pory niewiele robiłem w kierunku doskonalenia fizycznego, koncentrując się tylko na rozwoju umysłowym. Jak nietrudno się domyślić, daleka przede mną droga. Nie przeszkadza mi to jednak. Chcę wreszcie postawić "pierwszy krok w tysiącmilowej podróży". Problem polega na tym, że nie bardzo wiem, od czego mam zacząć. Zależy mi, by ćwiczyć równolegle do trenowania sztuki walki. Bardzo bym chciał, aby moja siła była bardzo duża (jednak taka siła, która znajduje zastosowanie praktyczne), żebym był szybki nieprawdopodobnie i nadludzko wytrzymały. Czytałem, że aby cele te osiągnąć, lepiej siłownię sobie odpuścić. Czy to prawda? Jeżeli tak, to czy możecie mi powiedzieć, jak mój trening wyglądać powinien? Oczywiście zamierzam zapytać o to samo trenera, jednakże jestem zdania, że dobrze mieć więcej niż jedną opinię.
"jak cwiczyc na silowni pod sztuki walki?"
zdania sa podzielone.
tu masz dwie zaciekle dyskusje, poczytaj i wyrob wlasne zdanie.
http://www.forum-kul...showtopic=96944
http://www.forum-kul...showtopic=97719
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co, jesli na treningu cwicza sztuki walki, a nie trening silowo kondycyjny? albo gorzej, robia na treningu naprawde kiepski trening silowo kondycyjny?Po prostu sam w domu rób to, co robisz na ewentualnym treningu. To wystarczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Runamgeddon
- Ponad rok temu
-
Właściwe liczenie zapotrzebowania kalorycznego
- Ponad rok temu
-
oddawanie krwi, a jej cisnienie
- Ponad rok temu
-
Tough Mudder Berlin-Brandenburg 2014
- Ponad rok temu
-
Opis rezonansu kolana
- Ponad rok temu
-
Pilates
- Ponad rok temu
-
rehabilitacja kolana - cwiczyc codziennie?
- Ponad rok temu
-
Zwichnięta jedynka i powrót do gry
- Ponad rok temu
-
ból w przedniej części biodra.
- Ponad rok temu
-
ubiór termoaktywny
- Ponad rok temu