uznawanie stopni w shotokan/karate tradycyjnym
Napisano Ponad rok temu
To wszystko jest shotokan jakby na to nie patrzeć.
Napisano Ponad rok temu
Różnie z tym bywało. Raz zdawało się na kolejny stopień, raz weryfikowało ostatnio zdany tylko. Podejrzewam, że w chwili obecnej obowiązuje pierwsza wersja.uznaje niższe stopnie uczniowskie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No bo jeżeli trzeba jechać od 9 kyu to trzeba się już przygotowywać.... ;-)
Napisano Ponad rok temu
Znam historyjkę na ten temat. Koleżanka z 2 kyu shotokanu po przyjeździe do nowego miasta chciała nadal ćwiczyć i udała się do klubu karate tradycyjnego. Tam trener na wejściu ją zjechał za to że ćwiczyła shotokan i powiedział że może zacząć w grupie początkującej od białego pasa. Więc różnie z tym uznawaniem bywa.
No kretyn ten "trener"
Napisano Ponad rok temu
Znam historyjkę na ten temat. Koleżanka z 2 kyu shotokanu po przyjeździe do nowego miasta chciała nadal ćwiczyć i udała się do klubu karate tradycyjnego. Tam trener na wejściu ją zjechał za to że ćwiczyła shotokan i powiedział że może zacząć w grupie początkującej od białego pasa. Więc różnie z tym uznawaniem bywa.
No kretyn ten "trener"
Właśnie problem w tym że z opowieści wynika że jest bardzo kompetentny, jednak bardzo zapatrzony w swoją odmianę "stylu".
Napisano Ponad rok temu
Jedno pytanie, czy trener powiedział jej to po treningu, gdy ją zobaczył czy przed. To może być pewien punkt odniesienia.
Napisano Ponad rok temu
robalecki
Jedno pytanie, czy trener powiedział jej to po treningu, gdy ją zobaczył czy przed. To może być pewien punkt odniesienia.
Przed Dziewczyna jest bardzo dobra technicznie więc na pewno nie chodziło o brak umiejętności.
Napisano Ponad rok temu
Jakoś mnie to nie dziwi, bo takie zdarzenie było też moim udziałem, na jednym z pierwszych treningów kiedy przeniosłem się z shotokanu na kt. Gorszą sprawą jest to, że nigdy się nie dowiedziałem od instruktora czemu to co robiłem do tej pory było gorsze od tego co miałem robić dalej. A chodziło o kwestie techniczne.Przed
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Promocje na stopnie w Karate
- Ponad rok temu
-
kontuzja
- Ponad rok temu
-
Wado-Ryu Kumite Gata
- Ponad rok temu
-
Moda na karate minęła. I co dalej?
- Ponad rok temu
-
VI Otwarte Mistrzostwa Polski Tang Soo Do 19/20. 10.2013
- Ponad rok temu
-
Karate Bunkai nowa moda
- Ponad rok temu
-
37 British Open IFK Kyokushin Karate 16.10.2013.
- Ponad rok temu
-
Karate-gi Maturo, tylko jedno pytanie
- Ponad rok temu
-
Tłumaczenie na japoński
- Ponad rok temu
-
Kyokushin-kan
- Ponad rok temu