Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
Nawet niemieckie źródło foxów ma tylko greeny i nie ma już nawet działu 5.3
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam
E.B.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ktoś władający jeżykiem angielskim mógłby przybliżyć co producent ma na myśli wyliczając na dole strony 3,5% major capsaicinoides? [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tyle by było gdyby zamiast 2% OC użyli 10% ? :twisted:
pozdrawiam
E.B.
Napisano Ponad rok temu
Od siebie dodam tylko, że e Mace Triple Action zawiera CN zamiast CS:poruszyłem niedawno temat firmy MACE i dostałem kilka maili z pytaniami ,
zatem po pierwsze mają oni w swojej ofercie kilka różnych serii produktów - najbardziej znaną jest linia TAKE DOWN która dość długo utrzymywała swoją pozycję na rynku amerykańskim , z ciekawostek warto wspomnieć iż MACE jako pierwsza firma na świecie wprowadziła do sprzedaży gazy żelowe w postaci "glue" czyli tłumacząc na nasze o konsystencji kleju lub farby olejnej - co osobiście uważam ze bardzo ciekawe rozwiązanie do konkretnych zastosowań - szczególnie gdy priorytetem jest uniknięcie strat wśród osób postronnych w czasie stosowania.
cizzia
A mnie by najbardziej interesował blend MK-III w chmurce z oferty Mace:
Napisano Ponad rok temu
Aha... fałszywy alarm więc
Ktoś władający jeżykiem angielskim mógłby przybliżyć co producent ma na myśli wyliczając na dole strony 3,5% major capsaicinoides? [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tyle by było gdyby zamiast 2% OC użyli 10% ? :twisted:
pozdrawiam
E.B.
prawdę powiedziawszy to zwykły bełkot marketingowy mający za zadanie wypromować stwierdzenie - że Fox Labs robi najlepsze i najbardziej skutecznie gazy na świecie - A TO WIERUTNA BZDURA I NIEPRAWDA !!!
dodatkowo próbują powoływać się tu na jakieś swoje obliczenia porównawcze które również nie mają z rzeczywistością NIC wspólnego , wielokrotnie pisałem o tym iż każdy z liczących się producentów ma taką właśnie formułkę ( i swoje własne wzory - baaaa nawet swoje własne oznaczenia skali ostrości wymyślają ) zachwalającą przede wszystkim swoje produkty - i nie potrzeba doktoratu aby to zweryfikować !
dla mnie skuteczność weryfikuje REAL i to w odniesieniu do wielokrotnych zastosowań tego samego produktu w różnych sytuacjach , dawkach oraz czasach ekspozycji , a fox choć dobry i skuteczny co wielokrotnie pisałem nie tylko nie jest jakoś straszliwie mocny ale i jego ostrość pozostawia wiele do życzenia - jedyna jego prawdziwa zaleta w przypadku formuły 5.3 to właśnie bardzo dobre działanie na oczy spowodowane wzajemnym oddziaływaniem rozpuszczalnika i OC - to wszystko !
zresztą jest to miotacz stricte POLICYJNY i z takim przeznaczeniem powstał - ma działać możliwie najszybciej jak się da i tak samo szybko ulegać dekontaminacji -
na jego temat jest równie dużo pozytywnych wypowiedzi co i negatywnych - zresztą znów zaczynamy wałkować tematy tak oklepane że doprawdy stać Was na więcej
cizzia
Od siebie dodam tylko, że e Mace Triple Action zawiera CN zamiast CS:poruszyłem niedawno temat firmy MACE i dostałem kilka maili z pytaniami ,
zatem po pierwsze mają oni w swojej ofercie kilka różnych serii produktów - najbardziej znaną jest linia TAKE DOWN która dość długo utrzymywała swoją pozycję na rynku amerykańskim , z ciekawostek warto wspomnieć iż MACE jako pierwsza firma na świecie wprowadziła do sprzedaży gazy żelowe w postaci "glue" czyli tłumacząc na nasze o konsystencji kleju lub farby olejnej - co osobiście uważam ze bardzo ciekawe rozwiązanie do konkretnych zastosowań - szczególnie gdy priorytetem jest uniknięcie strat wśród osób postronnych w czasie stosowania.
cizzia
A mnie by najbardziej interesował blend MK-III w chmurce z oferty Mace:
a popatrz tutaj :
Napisano Ponad rok temu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
proponuję obejżeć
jak już odgrzewać stare kotlety to może to - najlepiej oglądać od 2.45 sek
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Właśnie dlatego frontek nie jest dla mnie jakaś rewelacją.
Napisano Ponad rok temu
http://m.youtube.com/watch?v=loEoYuZYwIk
Właśnie dlatego frontek nie jest dla mnie jakaś rewelacją.
i wszystko fajno ale na tym filmie nie jest pokazany Frontek i jego zastosowanie -
miga jakaś czerwona butla raczej nie przypominająca miotacza Sabre - a z własnego doświadczenia powiem że nawet rozpraszanie zupełnie inne jak dla mnie niż przy frontku , no i twierdzę że kolo dostał ze zbyt dużej odległości co spowodowało znaczne rozproszenie drobin gazu nie powodując całkowitego obezwładnienia a jedynie podrażnienie
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
może jej podstawowe przeznaczenie jest troszkę inne ... bo służy do wygonienie kogoś z auta , jednak nakurwienie jakiemuś parchowi tym blendem do fury zapewne pozwoli mu przez dłuższy czas zastanowić się nad tym gdzie i w stosunku do kogo popełnił błąd ... HE HE
a jak ma jeszcze jakiegoś wypasa to poza dłuższym odpoczynkiem od jazdy , fundujemy mu solidny wydatek w postaci wielokrotnego szorowania wnętrza i nie muszę zaznaczać że nie będzie to TANIE
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I przyjemne dla pracowników myjni Igłą przebijasz się przez uszczelkę w drzwiach?...i nie muszę zaznaczać że nie będzie to TANIE
cizzia
Napisano Ponad rok temu
I przyjemne dla pracowników myjni Igłą przebijasz się przez uszczelkę w drzwiach?...i nie muszę zaznaczać że nie będzie to TANIE
cizzia
dokładnicho .... a potem wywalasz całą puszeczkę do środeczka jak gdyby nigdy nic HE HE ... - a formuła jest tak dobrana że tworzy gęsta mgłę która dociera nawet do silnika no i ten CS który w zamkniętych pomieszczeniach potrafi się naprawdę dłuuuugo utrzymywać !
cizzia
Napisano Ponad rok temu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
2.gaz został użyty nie właściwym momencie
3. policjant upuścił zasobnik z gazem
4.nie odsóneli pospolitych gapiów od miejsca zdażenia
Napisano Ponad rok temu
a tu macie wzorową postawę obywatela w niebieskiej podkoszulce
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..