Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
Ile Ci poszło na taka akcję z puszki? zastanawiam się, czy potrzeba nam cywilom takiego dużego pojemnika. Piana to nie jest gazowanie ile wlezie chmurą. Tutaj to tylko pyk z zaskoczenia i koniec, drugi raz już nie poprawisz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jest właśnie oszczędność firm ochroniarskich kupują te badziewiaste TW1000 czy red peppery i do takich sytuacji dochodzi.......znikome stężnie OC oraz jak widać bardzo marny zasięg :nie:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gaśnica użyta w 7sekundzie to właśnie red pepper.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to jest to zawartość środka "zawiera 1,33% roztwór oleożywicy pieprzowca (1,33% OC) ostrość 2 mln jednostek SHU" znaczy że stężenie wynosi podaną powyżej wartość co do porównania gazu KO I RED PEPPER to gazy ko mają więcej rozpuszczalników i dlatego wydają się być mocniejsze, ja osobiście używałem ko-wca i red peppera w sytuacji stanu wyższej konieczności w stosunku do atakującego psa i w pierwszej kolejności właśnie stosowałem ko ale bez większych rezultatów pies odbiegał na pewną odległość ocierał pysk o ziemię i dalej próbował atakować, później kupiłem RP i go zastosowałem efekt był taki że przez następnych 2-3 miesiące miałem z nim spokójczy w red pepperach podają konkretne stężenie ??? Nie tylko te ich 1,33 i 2 000 000 MLN SHU a gdzie %OC ???
Napisano Ponad rok temu
Więc podsumujmy :
Red Pepper Gel
Moc-bardzo mizerna
Wykonanie miotacza-tandetna plastikowa głowica emitująca flip top z jakimś śmiesznym blaszanym klipsem
Środek miotający -propan butan czyli to czego nie stosują firmy światowych klas.
Na wsiowe burki może i tak ale nie do codziennej ochrony.
Napisano Ponad rok temu
z tego co pamiętam to firma walther produkowała gazy które reagowały z ogniem , podobnie PM OC 17 nie wiem jak to jest w przypadku gazów fox nie wiem czy zauważyłeś że police rsg jest też substancją nie palnąŚrodek miotający -propan butan czyli to czego nie stosują firmy światowych klas.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze raz powtarzam gaz służy do obrony więc musi być najlepszy....Dla mnie miotacze made in USA, są sprawdzone wierze,że pieprz użyty w znanych chwalonych oc jest bardzo dobrej jakości.
Gazy typu Fox,Pm,Sabre,Udap,Willdfire itd. Są warte kupna choć cena czasem odstrasza...
Tak jak już zostało powiedziane minimalnym standardem jest Sabre 10% oc 1,33mc 2 000 000shu i nie biorę pod uwagę żadnych pseudo pieprzy lecz zaznaczam, że jes to tylko moja opinia...ja zdecydowanie stawiam na jakość.
Nawiązując jeszcze do samochodów bo również jestem pasjonatą czterech kółek to tak jak by postawić Seat, forda czy renault przy audi lub bmw takie małe porównanie.
Napisano Ponad rok temu
Tak jak już zostało powiedziane minimalnym standardem jest Sabre 10% oc 1,33mc 2 000 000shu i nie biorę pod uwagę żadnych pseudo pieprzy lecz zaznaczam, że jes to tylko moja opinia...ja zdecydowanie stawiam na jakość.
Nawiązując jeszcze do samochodów bo również jestem pasjonatą czterech kółek to tak jak by postawić Seat, forda czy renault przy audi lub bmw takie małe porównanie.
Dokładnie tak. Na bezpieczeństwie się nie oszczędza. Póki mnie stać, będę kupował miotacze najlepsze. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy może wydać około 100zł, czy czasem grubo ponad 100zł, jednak nie ma się co oszukiwać ( i potencjalnych nowych nabywców miotaczy) - Za jakość trzeba zapłacić. Ja już dawno wyleczyłem się z kupowania niepewnych produktów. Przyoszczędzisz kilkadziesiąt złotych a dziesięć razy tyle wydasz na nowe zęby, średnio sie to kalkuluje
P.S. BMW i tak są najlepsze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zdrowie i życie ludzkie NIE MA CENY i tylko Ci co jeszcze NIE doświadczyli kopania w głowę , mogą mieć tu jakieś wątpliwości - wszelkie dywagacje nad Red Pepperem , KO , czy innymi wynalazkami , jak te z Sharga to zawracanie Wisły kijem , bo różnica w skuteczności pomiędzy DOBRYMI miotaczami z USA - jest niczym krok milowy ... , a nawet nie wspominam o tych najlepszych , z dostępnych za oceanem miotaczy ...
po co w ogóle pierdolić że chujostwo też jest dobre ??? - zgoda może na psy ( jako tania alternatywa ) , ale na agresywnych nygusów pod wpływem alko , narkotyków czy mixów ??????????????????????
staram się rozumieć osoby o skromnym budżecie bo nie każdego stać na gaz za 100 / 150 / czy 200 pln jednak jeśli chcecie się bronić SKUTECZNIE i mieć pewność działania , to zamiast inwestować w barachło kupcie sobie 1 a porządny miotacz choćby OC - 17 ( z tych najtańszych ) czy Sabre - różnicę będzie widać po pierwszym zastosowaniu i idę o zakład że już NIGDY nie wrócicie do tanich miotaczy .... - wszystko w temacie !
mam nadzieję że nikogo nie uraziłem swoją kategoryczną wypowiedzią - jednak TAKA JEST RZECZYWISTOŚĆ , więc zamiast walić kolejne posty proszę najpierw skonfrontować moje słowa z rzeczywistością i ew. potem dalej drążyć temat
cizzia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..