10,000 swingow
Napisano Ponad rok temu
Może w tą zime zacznę chodzić na jakąś mordownie żeby pobawić się w treningi bardziej siłowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie dam rady zrobić całości 16 ką na razie... :roll:
Napisano Ponad rok temu
[mod mode]i jak to jest jedyny twoj komentarz, to nastepnym razem sie powstrzymaj.[/mod mode]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oczywiście, ze to źle świadczy o mojej obecnej formie i wcale tego nie kryję. A dyskusja dotyczy tego czy przy wadze ~70 kg, 16 kg KB jest odpowiedni do tego programu czy raczej 24 kg i o tym właśnie piszę, a luźniejsze komentarze przy okazji nie sa zabronione- zapoznaj sie z regulaminem.
przy okazji robiłem trzy razy jak dotąd- pierwszy raz 24 kg a dwa nastepne 16 ką i w sumie 16 kg nie robię wcale dużo więcej niż 24 kg KB- w obu wypadkach uchwyt omdlewa gdzieś przy 20 -25 powtórzeniu ( czyli wtedy kiedy wysiłek trwa powyżerj minuty)
więć chyba faktycznie Ry~you ma rację, że to kwestia wytrzymałości mięsniowej przedramienia i dłoni a nie samego ciężaru KB.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moze sprobuj 10/15/20/25/30 - tez setka ale przy innych dlugosciach serii
dzięki, ale po waszych przykładach i własnych doświadczeniach wychodzi mi , ze problemem nie jest robienie setki tylko zdolność do kontynuowania średnio intensywnego wysiłku powyżej 1 minuty.
więć Jakub na razie to samo wychodzi tak jak napisałeś ;-)
przed przerwą robiłem obwody KB o małej ilości powtórzeń w serii-6-10 powtórzeń ( do 20 swingów, szrugsów) dawało to sporą ilość pracy w treningu, i fajnie przekładało się na bjj ( w istocie były to interwały zróżnicowanego wysiłku jak na macie), natomiast ciągłość powyżej 20 powtórzeń jest nowym bodzćem, który będzie stymulował progres- dlatego nie widzę róznicy poimiedzy 16 kg KB a 24 kg KB- bo to nie o cieżar chodzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
skoro dokładnie w tym samym momencie męczę się używając 24 i 16 kg KB oznacza, że to nie progresja ciężaru wywołuje zmęczenie tylko długość wysiłku powyżej okreslonego progu intensywności (tętna)
wczoraj robiłem 24 ką i do 22 powtórzenie jestem świeżutki, a przy 25,26 odcina mi prąd.
Rozgryzłem temat i to jeden z objawów zaburzeń integracji sensorycznej- słaba strona posiadania takiej cechy. mocną stroną jest natomiast to ,że po 8 tygodniach zrobię 300, 400 powtórzeń w serii.
Napisano Ponad rok temu
dzisiaj moze zrobie kilka takich serii i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Napisano Ponad rok temu
co robicie jako tzw mobilność?