Medytacja
Napisano Ponad rok temu
Czy medytacja ma szanse na pomóc w innych kategoriach życia np. nauce ,pracy?
Co myslicie o jodze jako łagodnej formie medytacji (wyciszania swojego wnętrza , dotarcia do harmonii ze swoim ciałem )
Napisano Ponad rok temu
sadze, ze sa skuteczne i moga byc calkiem dobrym narzedziem dla kazdego. takie zrelaksowanie codziennie po pol godziny na pewno pomoze zestresowanym, pozwoli sie odprezyc co pozytywnie wplynie na regeneracje. yoga jako rozciaganie tez jest swietna (sam od jakiegos czasu szukam dobrego video, jak kto ma niech sie podzieli). nie szedl bym tak daleko jak "harmonia ze swoim cialem", bo jestesmy swoimi cialami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] to tak przy okazji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zaburza oddech ale daje dużo odprężenia
...
A to co się zwykle robi na treningach to są bardziej techniki relaksacyjne, uspokajanie oddechu itd To jeszcze nie jest medytacja, nie mylmy tego.
Napisano Ponad rok temu
medytacja jak dla mnie to po prostu dotlenianie ciala zazwyczaj przed treningiem w domu stosowalem jakies techniki oddechowe , pelno jest tego w necie
To tak jak jeść pączka i zostawić to co w środku. 8)
Możecie dotleniać ciało przez techniki oddychania, ale nie nazywajcie tego medytacją
To tak moim skromnym zdaniem :twisted:
hehe :-)
Napisano Ponad rok temu
to jest tylko otoczka dla ludzi zeby uwazali to za cos ponad naturalnego i nie osiagalnego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oświeć mnie...
Napisano Ponad rok temu
Oświeć mnie...
Jak tylko zaczniesz uzywac interpunkcji, bo nie bardzo zrozumialem
Ale linka do wikipedii zawsze mozna dac
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
" - To farsa, kit, przereklamowane- siedziałem codziennie po 20 min i nic mistycznego sie nie działo, tylko oddech uspokoilem"
Jeżeli chcesz się dowiedzieć czym tak naprawde jest medytacja, to nie słuchaj mistycznych opowieści nawiedzonych ludzi, albo niecierpliwych małolatów tylko sam zacznij - osobiste przeżycia sa najwazniejsze :wink: -
ps. Tylko medytacje, a nie ćwiczenia oddechowe :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
czytalem wiele ksiazek o Zen o Wschodzie , Ksiazki Lee, dla mnie cwiczenia oddechowe to medytacja bo automatycznie przy tej czynnosci wylaczam myslenie (skupiasz sie nad czyms nie skupiasz sie na niczym,wylaczasz myslenie wszystko nabiera kształtów i problemy rozwiazuja sie same) , problem rozwiazany jak dla mnie nie ma w tym ani troche mistycyzmu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jak to zrobic
- Ponad rok temu
-
Pas treningowy
- Ponad rok temu
-
Czerwony mocz - krew