Szantaż nożem..
Napisano Ponad rok temu
Więc: czy ktoś z was był w sytuacji, gdzie jakiś "przyjaciel" podłożył noż wam pod gardło i żądał pieniędzy/komóry/czegokolwiek ?
Co wtedy robić ? Jak sie zachowywać, co mówić, jakieś negocjacje, czy cokolwiek, co pomoże wyjść z sytuacji żywym ?
PS Jeżeli taki temat juz był, zapodajcie linka...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Póki chodzi o zawartość portfela nie ma się co wygłupiać.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Fajnie poczytac taki poczatek tematu, ktory pojawial sie 100x na "Ulicy" :-)Takiego temat chyba jeszcze nie było (albo ja nie znalazłem 8) )
Napisano Ponad rok temu
A o co innego może chodzić??Póki chodzi o zawartość portfela nie ma się co wygłupiać.
Napisano Ponad rok temu
Po drugie oddać wszystko co chce a jak powie, zeby spierdalać, to spierdalać i to w podskokach.
Żadne tam "jak dostanie co chce to straci czujność" albo "odłoży nóż". Nie ma takiej opcji jak ktos ma broń.
Poczytaj tematy o nożach i wypowiedzi ludzi, którzy znają się na tym.
Bez broni, bez doswiadczenia(a tego nie masz napewno skoro zadajesz takie pytanie) i bez zdecydowania, możesz tylko zrobic sobie kuku.
Być grzecznym i czujnym, bo jedyna sytuacja w jakiej możesz wtedy podjąć walkę, to kiedy wyraźnie widzisz, ze kolo ma zamiar Cie pociąć i wyprawić na tamten swiat. Wtedy one way ticket. Wóz albo przewóz.
pozdrawiam
kurm
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze nie dramatyzuj - nie odrazu jak ktoś Ci przykłada nóż do gardła to znaczy, ze trzeba sie żegnać z życiem. 8)
Po drugie oddać wszystko co chce a jak powie, zeby spierdalać, to spierdalać i to w podskokach.
Żadne tam "jak dostanie co chce to straci czujność" albo "odłoży nóż". Nie ma takiej opcji jak ktos ma broń.
Poczytaj tematy o nożach i wypowiedzi ludzi, którzy znają się na tym.
Bez broni, bez doswiadczenia(a tego nie masz napewno skoro zadajesz takie pytanie) i bez zdecydowania, możesz tylko zrobic sobie kuku.
Być grzecznym i czujnym, bo jedyna sytuacja w jakiej możesz wtedy podjąć walkę, to kiedy wyraźnie widzisz, ze kolo ma zamiar Cie pociąć i wyprawić na tamten swiat. Wtedy one way ticket. Wóz albo przewóz.
pozdrawiam
kurm
Podpisuje sie pod kolega, w takiej sytuacji nie ma co kombinowac.
Napisano Ponad rok temu
Wiekszosc ze strachu oddala by jednak kase, a Ty nie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i dostał... ale po ryju tępak dostał (bardzo porządnie) i jeszce komplementów mu trochę nawrzucałem, komórkę odzyskałem a nożyk mu zabrałem co by mu takie pomysły już nie przychodziły do głowy.
Czyli, jak sie nie myle, to wg. polskiego kk przekroczyles warunki obrony koniecznej i dokonales kradziezy mienia, a byc moze nawet rozboju 8O
Napisano Ponad rok temu
Gabryel: powinienes oddac sie w rece prokuratora
Napisano Ponad rok temu
A o co innego może chodzić??Póki chodzi o zawartość portfela nie ma się co wygłupiać.
o są tyle świry tam ze o róznie rzeczy moze chodzić np' twoje dziewczyna, spodnie albo po prostu tobie nie lubią
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rozboju na pewno nie. Ponadto napastnik (nie Gabryel) dokonal wymuszenia rozbojniczego (nie proby wymuszenia, poniewaz pozbawil obywatela Gabryela tel. komorkowego) przy uzyciu niebezpiecznego narzedzia (Art. 280. § 2. KK) i podlega karze pozbawienia wolnosci nie nizszej od 3 lat. Moglbym wykazac ze moj klient nie pozbawil napastnika mienia, lecz broni, po czym skutecznie go obezwladnil. Moj klient jedynie bronil swojego zycia i mienia, ktorym zagrazal uzbrojony napastnik.i dostał... ale po ryju tępak dostał (bardzo porządnie) i jeszce komplementów mu trochę nawrzucałem, komórkę odzyskałem a nożyk mu zabrałem co by mu takie pomysły już nie przychodziły do głowy.
Czyli, jak sie nie myle, to wg. polskiego kk przekroczyles warunki obrony koniecznej i dokonales kradziezy mienia, a byc moze nawet rozboju 8O
Moj klient = Gabryel
Napisano Ponad rok temu
Honorarium 100$ /godzine
Masz niezlego prawnika.
Prawniku. KC tez znasz?
Napisano Ponad rok temu
daj mi chwile to poznamGabryel.
Honorarium 100$ /godzine
Masz niezlego prawnika.
Prawniku. KC tez znasz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli ktos mi cos przylozy bezposrednio do ciala, to sie szybko tego pozbecie i tyle. Jesli ten noz bedzie 2m ode mnie to juz mocno bym sie zastanowil.
Napisano Ponad rok temu
Jak widzisz po wypowiedzi Garyela, jest taka opcja i bardzo czesto sie zdarza, przede wszystkim wtedy gdy napastnik jest "zaslepiony" swoim celem czyli np twoim portfelem. Nie mowie zeby sie rzucac zaraz po oddaniu kasy/komorki, wszystko zalezy od sytuacji :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zapalniczka
- Ponad rok temu
-
Jak wyjsć z odwrotnego trójkąta?
- Ponad rok temu
-
Skutecznosc technik sportow walki
- Ponad rok temu
-
Ciekawe zjawisko
- Ponad rok temu
-
Co to za chwyty ?
- Ponad rok temu
-
Instruktaż bicia na plaży w Hawajach
- Ponad rok temu
-
Kolejny filmik z ulicy
- Ponad rok temu
-
Nowa Huta , Kraków - historia calkiem zabawna :)
- Ponad rok temu
-
Ciekawa rzecz dotycząca ulicy.
- Ponad rok temu
-
Pozory mylą
- Ponad rok temu