Punkty nacisku ???????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myślę,że najwięcej w tym temacie to mają do powiedzenia ci z RYU-TE i Ludwik Orthwein.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wpadly mi ostatnio w rece krotkie filmiki na ktorych jakis gosc nokoutuje innych delikatnymi klepnieciami dloni. M.i. w okolice kolana lub potylicy. Mimo ze sa to klepniecia (bo nawet nie udezenia) partnerzy tego mistrza padaja na ziemie jak klody. Domyslilem sie ze chodzi o ucisk na nerwy. Ale chcialbym sie dowiedziec jak najwiecej na ten temat. Bede wdzieczny za wszelkie info. Pozdrowka i niech moc bedzie z wami .
Mnie tez to bardzo zainteresowalo O tej sztuce (o ile dobrze pamietam) bylo troszeczke w dokumencie na jedynce "Miej oczy szeroko otwarte: prawda o SW" Komentarze: http://www.forum-kul...showtopic=65799
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nigdy nie wierzylem w te "patenty"...i tobie tez radze wlozyc to miedzy bajki :wink:Wpadly mi ostatnio w rece krotkie filmiki na ktorych jakis gosc nokoutuje innych delikatnymi klepnieciami dloni. M.i. w okolice kolana lub potylicy. Mimo ze sa to klepniecia (bo nawet nie udezenia) partnerzy tego mistrza padaja na ziemie jak klody. Domyslilem sie ze chodzi o ucisk na nerwy. Ale chcialbym sie dowiedziec jak najwiecej na ten temat. Bede wdzieczny za wszelkie info. Pozdrowka i niech moc bedzie z wami .
Napisano Ponad rok temu
popieram....punkty nacisku moga wywołaś ból ale nie KO :wink:Zlej to. Kolejny magik.
Napisano Ponad rok temu
Zlej to. Kolejny magik.
Widziałem te filmy (parę osób w VB także), była tu już o nich dyskusja.
To wygląda autentycznie, tylko
a) facet zadaje dwa uderzenia, trudno to opisać, ale to jest pacnięcię w jedno miejsce, a zaraz potem w drugie, tak jakby impulsy nerwowe miały pobudzić przeciwstawne ośrodki
robi to na rozluźnionym oponencie na pokazie
Ot ciekawostka. Ale na pewno nie wyjdzie to na przeciwniku z napiętymi mięśniami i nadprodukcją adrenaliny, który w dodatku się rusza i może przyp... czyli ewentualnie jest to trik na pokaz/reklamówkę, nic ponadto.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i wlasnie o to chodzi . Zeby byl efekt trzeba przynajmniej troche sily przylozyc a nie ot tak "klepnac" .Oczywiscie nie jest to jakies dotykanie i delikatne mizianie
Napisano Ponad rok temu
To walnij kogos kantem dloni lekko w rozluziony kark
czyli karczycho
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mission failed :wink:
Napisano Ponad rok temu
to poczujesz ze cos nie gra z mysleniem Popros kolege zeby ci sypnal jak przy kompie siedzisz
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
atlantyde juz znalezli. u brzegow hiszpani :wink:Mity i legendy. Brak jeszcze tylko Atlantydy....
Pozdrawiam
jesli to ma byc cos takiego jak robila xenia, wojownicza ksiezniczka, to ja tez tak chce :twisted:
Napisano Ponad rok temu
jak sie domyslam to co widzieliscie to byly pokazy ludzi ze szkoly gościa co się zwie Dillman. swojego czasu był uczniem Taiki Seiyu Oyaty założyciela i twórcy Ryu-Te. Taika nauczył Dillmana sztuki nasikow itp. a ten poczul nosem dolary i zaczal nauczac tych technik kto tylko chcial zaplacic. dodatkowo powydawal kasety wideo (ponad 150 zl za jedną, napisal kilka ksiazek o Tuite i Kyusho i na tym zbija fortunę w Stanach. i to wlasnie pokazy takich ludzi widzieliscie.
swojego czasu w programie "oczy szeroko otwarte" poswieconym MA był pokaz podczas ktorego Taika wykonał taki właśni nokaut. oczywiscie wszyscy na formu stwierdzili ze to jakies Tai Chi i bajeczki.
Dla niedowiarkow proponuje wziasc udzial w jakims treningu z Renshi Piotrem Ciećwierzem(6 DAN Ryu-Te, jedyny oficjalny przedstawiciel Ryu-Te na Polske, Europę, jedyny nie amerykanin który należy do Oyata Shin Shu Ho czyli będący prywatnym uczniem Taiki) i być może będzie wam dane zaobserwować tego typu technikę. szczegóły [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] lub jeden z forumowiczow Louis(prezes Polskiej Federacji Ryu-Te).
a tak na marginesie to cos sie zwie kempo lub baaaaardzo potocznie karate.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
mordercy studenta z lublina
- Ponad rok temu
-
TSUNAMI RULEZ ;)
- Ponad rok temu
-
techn. STRAIGHT BLAST - CO TO !!??