Dietę ketogenną rozpoczęłam 09/02. Dziś wypada 10 dzień tego sposobu odżywiania. W pierwszym tygodniu nie spisywałam bilansu, nie liczyłam kalorii, ani stosunków BTW. Jadłam mięso, sporo wieprzowiny saute,brokuły i sałatę zakrapianą sowicie oliwą, chudy twaróg (lub odżywkę) z łyżką oleju rzepakowego, przegryzając pestkami dyni, orzechami. Jedynie dbałam by maksymalnie ograniczyć węglowodany. Zapragnęłam w końcu więcej kontroli nad sposobem odżywiania. Po przeprowadzonym wcześniej cyklu kreatynowy ( monohydrat stosowany przez 6 tyg.) pora zejść na redukcję.
Ćwiczę już trzeci roki. Ten "sezon" rozpoczął się dla mnie w marcu ubiegłego roku i trwa do dziś. Stosuje naprzemiennie mini cykle budowania masy i redukcji, by waga mimo przyrostu masy mięśniowej oscylowała w zbliżonym przedziale 62-64 kg. Chcę ukoronować ten sezon nienaganną rzeźbą. (Wspomnę, że w 2012r. udało mi się zredukować poziom tkanki tłuszczowej do 12%. Niestety nieumiejętnie prowadzona wtedy redukcja spowodowała wtedy też spadek masy mięśniowej...potem efekt jojo, gdyż z przyczyn losowych - złamanie ręki, kontuzja nogi: naderwanie powięzi szerokiej -nie mogłam ćwiczyć na siłowni przez pół roku. ) Tym razem chcę zrobić to z głową.
Nie znam dziś dokładnego składu mojego ciała, uzupełnię te dane po badaniu. Sama jestem ciekawa
wiek : 35 (od niedawna)
waga: 63
wzrost: 169
budowa: mezomorficzna
DIETA ARCHIWUM
Wtorek 17.02
Posiłek 1 ok. 06:30
sadzone na patelni teflonowej, sałatka
Jaja kurze całe 120 g
Olej rzepakowy 5 g
Białko jaja kurzego 30 g
Oliwa z oliwek 5 g
ŁĄCZNIE: g 160 0,0 B 16 T 20 W 1 Kcal 248
Trening 8:00 -11:00
Posiłek 2 ( po treningowy) ok. 12:30
omlet
Jaja kurze całe 60 g
Białko jaja kurzego 60 g
Olej rzepakowy uniwersalny 5 g
Ser, Cheddar pełnotłusty 30 g
Orzechy brazylijskie 50 g
ŁĄCZNIE: g 205 B 28 T 53 W 3 kcal 592
Posiłek 3 ok.16:00
Kurczak uprzednio wylegiwał się w marynacie ze świeżego imbiru, cebulce dymce, czosnku i ostrych papryczek, pieczony na gastronomicznym grillu kontaktowym
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 150 g
Oliwa z oliwek 10 g
Orzechy brazylijskie 40 g
ŁĄCZNIE: g 230 0,0 B 38 T 38 W 2 kcal 499
Posiłek 4 ok.20:00
Odżywka 30g
Olej rzepakowy uniwersalny 10 g
ŁĄCZNIE: g 90 B 25 T 11 W 2 kcal 208
BILANS DNIA:
ŁĄCZNA ILOŚĆ B 107 T 122 W 7 kcal 1547
DOSTARCZONA ILOŚĆ NA KG MASY CIAŁA [g] B 1,7 T 1,9 W 0,1 kcal 24,6
USTALONE DZIENNE ZAPOTRZEBOWANIE B 101 T 126 W 32 kcal 1663
ŚRODA
Posilek 1
Sałatka
Jaja kurze całe 120 g
Avocado 50 g
majonez motyl 10 g
B14 T 25 W 5 Kcal 290
Trening 8:00 -11:00
Posilek 2 (po treningowy)
Jaja kurze całe 60 g Białko jaja kurzego 120 g Olej rzepakowy uniwersalny 5 g Ser, Cheddar pełnotłusty 35 g Orzechy brazylijskie 40 g ŁĄCZNIE: 260 g B 35 T 48 W 3 Kcal 575
Posiłek 3
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 150 SOS PESTO domowej roboty : oliwa, parmezan, migdały, bazylia świeża
20 g
Brokuły100 g
Orzechy brazylijskie10 g
ŁĄCZNIE: 262 g B 40 T 35 W 3 Kcal 484
Posiłek 4
ricotta fresca merivio lidl 150gŁĄCZNIE: 150 g B 12 T 18 W 8 kcal 234
BILANS
ŁĄCZNA ILOŚĆ B 100 T 125 W 18 1583 kcal DOSTARCZONA ILOŚĆ NA KG MASY CIAŁA [g] B 1,6 T 2,0 W 0,3