PZKT i Fudokan
Napisano Ponad rok temu
,, dodano: 2013-07-03
Polski Związek Karate Fudokan został poinformowany przez Przedstawicielstwo International Traditional Karate Federation ( ITKF) o następujących zaistniałych faktach:
1. ITKF usunął Prezesa PZKT Włodzimierza Kwiecińskiego z wszelkich funkcji oraz z Rady Dyrektorów i Rady Technicznej ITKF.
2. Polski Związek Karate Tradycyjnego został zawieszony we wszelkich aktywnościach ITKF, w tym w zawodach międzynarodowych na minimum 2 lata. "
Czy ktoś wie coś na ten temat?
Może ktoś z tradycyjnych cos słyszał.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wszyscy tradycyjni słyszeli i wszyscy tradycyjnie wiedzą, bo PZKT rozesłał do wszystkich korespondencję. Znane są argumenty obu stron i sytuacje jest jak w sejmie. Obie strony nie mogą mieć racji, zatem spór rozstrzygnie się przed sądem. I pewnie miło nie będzie. Ja osobiście podejrzewam, że ruch ITKF-u jest raczej gestem rozpaczy. Ale całość była do przewidzenia po śmierci senseia Nishiyamy.Czy ktoś wie coś na ten temat?
Może ktoś z tradycyjnych cos słyszał.
Napisano Ponad rok temu
Ale obaj bracia Jorga współpracowali z H.Nishiyamą. Więc konsekwentnie dostali informację o ruchach ITKF-u, czyli także polskie przedstawicielstwo jest o tym informowane.Poczekaj, fudokan ma swój związek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przecież od każdej decyzji przysługuje odwołanie. I jest na to czas.Ale na oficjalnej stronie ITKF karate Włodzimierz Kwieciński zajmuje trzy funkcje. Może nie zdażyli uaktualnić. W co watpię.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie jetem ani w PZKT ani w PZKF. Nie jetem działaczem i nie będę. Szyldy nigdy mnie nie interesowały.
Ponieważ PZKT odgrywa dużą rolę w polskim karate i jest rozpoznawalne to ta informacja o zawieszeniu udziału w zawodach na minimum 2 lata troche mnie zdziwiła.
Pytałem się jak normalny człowiek, co sie stało?
Napisano Ponad rok temu
Chociaż z drugiej strony też nie sądzę by bezpośredni zainteresowany był skłonny udzielić odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Konflikt jest raczej gruby.Zdaje się, że doszło do jakiegoś konfliktu,
Napisano Ponad rok temu
Ostrożnie z sądami, finanse PZKT były wielokrotnie prześwietlane. Nieprawidłowości to raczej problem PZK.
Napisano Ponad rok temu
Po odejściu Grubskiego jesli sie nie mylę PZKF utracił podstawę prawną do posiadania polskiego związku.
Nie bardzo rozumiem, Skoro funkcjonują i mają się dobrze to chyba maja ku temu odstawy prawne i bez G. Z PZK już przychodzą w zawodach startować. Nie wnikam bo widzę, że temat tabu chyba z PZKT VS ITKF, cisza jak makiem zasiał. Wydawałoby się informacja sensacyjna wręcz.
Napisano Ponad rok temu
Wytłumacz mi w takim razie dlaczego ze strony PZKF znikneła lista klubów? O ile pamiętam kiedy Fudokan walczyło o pzs ledwo mieścili się w ustawowych ramach. Po rozpadzie zdaje się zostało mniej niz połowa. Myślisz że w ciągu dwóch lat uzupełnili wymagany status?
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że uzupełnili, bo znalazło się kilka klubów z PZK, które zasiliły szeregi Fudokanu.Myślisz że w ciągu dwóch lat uzupełnili wymagany status?
Napisano Ponad rok temu
Pewnie się pogodzą a ewentualne "straty" zapłacą dzieci w nowych formach opłat.
p.s. O rany! Nowe opłaty już są. Sprawa nie wyjdzie poza organizację ;-)
Z całą pewnością się mylę i niezgadzam się z własnym zdaniem
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Łączenie karate i innych SW
- Ponad rok temu
-
PZKF - FUDOKAN - czy macie jakieś opinie?
- Ponad rok temu
-
Pieniądze i sztuki walki...
- Ponad rok temu
-
A w Krakowie ...
- Ponad rok temu
-
Gosoku - Ryu
Guest_budo_Koza_* - Ponad rok temu
-
Kyokushin jako styl walki
- Ponad rok temu
-
Strategia walki ze stylami chwytanymi
- Ponad rok temu
-
Zgrupowanie z Soke David C. Cook, 9 dan (Power Karate)
- Ponad rok temu
-
ulica/samoobrona
- Ponad rok temu
-
Iron shirt
- Ponad rok temu