PZKT i Fudokan
Napisano Ponad rok temu
,, dodano: 2013-07-03
Polski Związek Karate Fudokan został poinformowany przez Przedstawicielstwo International Traditional Karate Federation ( ITKF) o następujących zaistniałych faktach:
1. ITKF usunął Prezesa PZKT Włodzimierza Kwiecińskiego z wszelkich funkcji oraz z Rady Dyrektorów i Rady Technicznej ITKF.
2. Polski Związek Karate Tradycyjnego został zawieszony we wszelkich aktywnościach ITKF, w tym w zawodach międzynarodowych na minimum 2 lata. "
Czy ktoś wie coś na ten temat?
Może ktoś z tradycyjnych cos słyszał.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
budo_kitsune napisał
Wszyscy tradycyjni słyszeli i wszyscy tradycyjnie wiedzą, bo PZKT rozesłał do wszystkich korespondencję. Znane są argumenty obu stron i sytuacje jest jak w sejmie. Obie strony nie mogą mieć racji, zatem spór rozstrzygnie się przed sądem. I pewnie miło nie będzie. Ja osobiście podejrzewam, że ruch ITKF-u jest raczej gestem rozpaczy. Ale całość była do przewidzenia po śmierci senseia Nishiyamy.Czy ktoś wie coś na ten temat?
Może ktoś z tradycyjnych cos słyszał.
Napisano Ponad rok temu
budo_Laser napisał
Ale obaj bracia Jorga współpracowali z H.Nishiyamą. Więc konsekwentnie dostali informację o ruchach ITKF-u, czyli także polskie przedstawicielstwo jest o tym informowane.Poczekaj, fudokan ma swój związek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_kitsune napisał
Przecież od każdej decyzji przysługuje odwołanie. I jest na to czas.Ale na oficjalnej stronie ITKF karate Włodzimierz Kwieciński zajmuje trzy funkcje. Może nie zdażyli uaktualnić. W co watpię.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie jetem ani w PZKT ani w PZKF. Nie jetem działaczem i nie będę. Szyldy nigdy mnie nie interesowały.
Ponieważ PZKT odgrywa dużą rolę w polskim karate i jest rozpoznawalne to ta informacja o zawieszeniu udziału w zawodach na minimum 2 lata troche mnie zdziwiła.
Pytałem się jak normalny człowiek, co sie stało?
Napisano Ponad rok temu
Chociaż z drugiej strony też nie sądzę by bezpośredni zainteresowany był skłonny udzielić odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Death-wish napisał
Konflikt jest raczej gruby.Zdaje się, że doszło do jakiegoś konfliktu,
Napisano Ponad rok temu
Ostrożnie z sądami, finanse PZKT były wielokrotnie prześwietlane. Nieprawidłowości to raczej problem PZK.
Napisano Ponad rok temu
budo_Death-wish napisał
Po odejściu Grubskiego jesli sie nie mylę PZKF utracił podstawę prawną do posiadania polskiego związku.
Nie bardzo rozumiem, Skoro funkcjonują i mają się dobrze to chyba maja ku temu odstawy prawne i bez G. Z PZK już przychodzą w zawodach startować. Nie wnikam bo widzę, że temat tabu chyba z PZKT VS ITKF, cisza jak makiem zasiał. Wydawałoby się informacja sensacyjna wręcz.
Napisano Ponad rok temu
Wytłumacz mi w takim razie dlaczego ze strony PZKF znikneła lista klubów? O ile pamiętam kiedy Fudokan walczyło o pzs ledwo mieścili się w ustawowych ramach. Po rozpadzie zdaje się zostało mniej niz połowa. Myślisz że w ciągu dwóch lat uzupełnili wymagany status?
Napisano Ponad rok temu
budo_Death-wish napisał
Myślę, że uzupełnili, bo znalazło się kilka klubów z PZK, które zasiliły szeregi Fudokanu.Myślisz że w ciągu dwóch lat uzupełnili wymagany status?
Napisano Ponad rok temu
Pewnie się pogodzą a ewentualne "straty" zapłacą dzieci w nowych formach opłat.
p.s. O rany! Nowe opłaty już są. Sprawa nie wyjdzie poza organizację ;-)
Z całą pewnością się mylę i niezgadzam się z własnym zdaniem
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Łączenie karate i innych SW
- Ponad rok temu
-
PZKF - FUDOKAN - czy macie jakieś opinie?
- Ponad rok temu
-
Pieniądze i sztuki walki...
- Ponad rok temu
-
A w Krakowie ...
- Ponad rok temu
-
Gosoku - Ryu
Guest_budo_Koza_* - Ponad rok temu
-
Kyokushin jako styl walki
- Ponad rok temu
-
Strategia walki ze stylami chwytanymi
- Ponad rok temu
-
Zgrupowanie z Soke David C. Cook, 9 dan (Power Karate)
- Ponad rok temu
-
ulica/samoobrona
- Ponad rok temu
-
Iron shirt
- Ponad rok temu