sprzet do pomiaru tetna itd itp
Napisano Ponad rok temu
zonka sie wziela za trenowanie roznej masci (biegi, jakies px90, itd) i chce sobie kupic jakis sprzecik, ktory bedzie mierzyl rozne parametry pomocne przy treningach
wypatrzyla cosik takiego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ale ja nie mam najmniejszego pojecia na te tematy wiec zwracam sie z prosba o pomoc.
co warto kupic, co bedzie mozna podlaczyc do siebie, a jednoczesnie np. do iphona i potem sledzic sobie trasy biegow i tego typu bzdety?
senk ju
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
forum endomondo
Napisano Ponad rok temu
to nie jest tak, ze pobiegla pierwszy raz do sklepu po mleko i chce przez to mierzyc tetno....
Napisano Ponad rok temu
Pomiar tętna, moim zdaniem nie na tym etapie.
Dlaczego nie? Ja sobie od jakiegoś czasu zacząłem biegać i przez te upały i lekką monotonie tych samych tras, tracę zapał. Myślę, że kupienie sobie nowego gadżetu dałoby mi znów powera, bo w końcu wydało się pieniądze to trzeba używać.
I tutaj pojawia się pytanie ode mnie: czy warto sobie kupić pulsometr taki za ~50zł? Na Allegro jest tego cała masa. Gdzieś na jakiejś stronce o bieganiu czytałem, że jeżeli nie kupuje się profesjonalnego pulsometru za +300-500zł to nie ma różnicy między tymi poniżej tego progu cenowego. Zgadzacie się?
Napisano Ponad rok temu
Mam Androida, wiec korzystam z zestawu smartphone + Zyphyr Hxm + SportstracklivePany (i Panny),
zonka sie wziela za trenowanie roznej masci (biegi, jakies px90, itd) i chce sobie kupic jakis sprzecik, ktory bedzie mierzyl rozne parametry pomocne przy treningach
wypatrzyla cosik takiego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ale ja nie mam najmniejszego pojecia na te tematy wiec zwracam sie z prosba o pomoc.
co warto kupic, co bedzie mozna podlaczyc do siebie, a jednoczesnie np. do iphona i potem sledzic sobie trasy biegow i tego typu bzdety?
senk ju
Głównie stosuję do treningu na sali. Polecam.
Napisano Ponad rok temu
Kupiłem tu: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Pomiar tętna, moim zdaniem nie na tym etapie.
Dlaczego nie? Ja sobie od jakiegoś czasu zacząłem biegać i przez te upały i lekką monotonie tych samych tras, tracę zapał. Myślę, że kupienie sobie nowego gadżetu dałoby mi znów powera, bo w końcu wydało się pieniądze to trzeba używać.
Masz rację, że gadżety pomagają, sam jestem zwolennikiem biegania z GPS. Używam właśnie endomondo. Pulsometr to dla mnie przesada dla początkujących(chociaż teraz widzę, że żona jakuba nie jest początkująca). Po prostu trzeba zacząć biegać, czerpać przyjemność z biegania bez kontrolowania wszystkiego, bo to trochę zabija przyjemność samej aktywności.
I tutaj pojawia się pytanie ode mnie: czy warto sobie kupić pulsometr taki za ~50zł? Na Allegro jest tego cała masa. Gdzieś na jakiejś stronce o bieganiu czytałem, że jeżeli nie kupuje się profesjonalnego pulsometru za +300-500zł to nie ma różnicy między tymi poniżej tego progu cenowego. Zgadzacie się?
Z tego co się orientuje warto wziąć urządzenie z szyfrowana transmisją, zwłaszcza jeśli bierze się udział w zawodach. Gdybym miał kupić pulsometr to wziąłbym coś co współpracuje z endomondo. Miałem takie plany w ubiegłym roku, ale jednak samo endo mi wystarcza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu