Sobota/niedziela-małe święto polskiego boksu
Napisano Ponad rok temu
pierwsza gala od 21:00,między innymi Wach,Szpilka,Majewski,po tej gali następna w której wystąpi Adamek.
Ps.Z tego co się orientuję obie gale będą na Polsacie Sport.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Druga sprawa to taka że co by nie mówić faktycznie mało w tym dziale się dzieje,jak już to jakieś pierdu pierdu o związkach czy kursach na trenerów zamiast rozmowy o walkach...
Dobra,gaszę komp.bo mnie rozprasza a tu gala się rozkręca: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie Szpilka na propsie. Co do samej walki to
pięknie ładnie szybko a szkoda bo liczyłem że obejrzę dłuższą walkę. Wszyscy Polacy dziś do przodu jeszcze Tomek obije tego kelnera i będę zadowolony
Napisano Ponad rok temu
Szybka walka ale trudno jest się do czegoś przyczepić,Szpila trochę spokorniał z tego co udało mi się wywnioskować z tej "walki".
Jeszcze jakieś 10 pięściarzy na przetarcie,10 ze średniej półki i powinna być walka o pas.
Ps.Tak w ogóle to z chęcią obejrzałbym jego pojedynek z Wachem.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [spoiler]
Napisano Ponad rok temu
A co robi poza ringiem?Gdzieś w którymś knajpowym temacie był na niego wielki naskok i to nawet nie jeśli chodzi o same walki a bardziej o to co robi poza rigniem.
(...)
Bo miał przygodę z chuliganką i odpoczynek na koszt podatnika jakiś czas temu (kto wie może poodaje niektórym ich pieniądze ;-) ) ale teraz nie słychać by ponownie kroczył drogą nieprawości
Polski pięściarz z największym potencjałem siła, szybkość, dynamika - tak jak sobie myślę o naszych bokserach to jeszcze takiego nie mieliśmy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polski pięściarz z największym potencjałem siła, szybkość, dynamika - tak jak sobie myślę o naszych bokserach to jeszcze takiego nie mieliśmy.
Serio tak myślisz? Bo mieliśmy 7 mistrzów olimpijskich w boskie i ze 3x tyle medalistów olimpijskich i to w czasach gdzie boksu zawodowego w dzisiejszym wydaniu jeszcze nie było. Bo ja sobie myślę, że największym osiągnięciem Szpilki jest zawinięcie go z gali bokserskiej do paki. Tak ktoś o nim usłyszał. Może jak przestanie walczyć na podrzędnych imprezach, zacznie mieć klasowych rywali i osiągnie połowę tego co Gołota (tak, tak z Andrew można się śmiać, że walkę z Lewisem puścili całą w Teelexpresie, albo, że uciekł Tysonowi z ringu, ale Andrew w przeciwieństwie do innych takie walki miał) będzie można mówić, że to wilka nadzieja polskiego boksu. Póki co nie wiem w czym on ma być lepszy od Wacha czy Wawrzyka.
Napisano Ponad rok temu
Tak, Szpilka jeszcze nic nie osiągnął ale nie zmienia to faktu, ze rokuje największe nadzieje w polskim pięściarstwie.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli mógłbyś to wyjaśnij co się w boksie zmieniło powiedzmy od lat 70tych? Taktyka, czy technika, czy może to, że w boksie zawodowym wspomagają się na potęgę nawet z tym nie kryjąc? Bo jeśli najlepsi spotykali się na olimpiadach to jednak zastanowiłbym się czy deprecjonować ich osiągnięcia. Chyba, że Pietrzykowski w Rzymie w 1960 roku dostał w finale od kelnera?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co wskazuje, że ma taki potencjał :roll:...Szpila nie dlatego jest nadzieją, że się nazywa Szpilka tylko dlatego że koleś ma potencjał...
Napisano Ponad rok temu
- wiek: młody chłopak, który trafił wcześnie do zawodowego boksowania, nie spędzając w amatorce czasu 25 roku życia (szkoda straconych dwóch lat ale za błędy się płaci);
- warunki fizyczne a więc naturalny wzrost, waga i siła;
- sprawność i szybkość (mimo pozorów wcale nie tak częste jak na wagę ciężką);
- dobry technicznie, nie bazuje tylko i wyłącznie na "pierdolnięciu"
Można tu się pokusić o drobną analogię do Tysona (oczywiście Tyson w wieku 22 lat od czterech był mistrzem świata więc jest to bardzo drobna analogia), który miał podobne uwarunkowania jak Szpila, tylko niższy był 170 - 180 cm różne dane są.
Napisano Ponad rok temu
Walcząc z lepszym udowadnia się swoje predyspozycje do bycia mistrzem, czego Szpilce życzę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Transmisje w sobotni wieczór Tomasz Adamek vs Nagym Aguilera
- Ponad rok temu
-
Buakaw Por Pramuk powraca i zapowiada otwarcie własnego klub
- Ponad rok temu