Sobota/niedziela-małe święto polskiego boksu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ps.Cieszy mnie postawa Masternaka i paru innych bokserów, zdaje się że coś się w końcu ruszyło w boksie zawodowym (ciekaw jestem tylko skąd Ci bokserzy się biorą skoro amatorski u nas stoi)
Napisano Ponad rok temu
zapewne z rozumu i uciekania z amatorki póki jest możliwość ;-)(...)(ciekaw jestem tylko skąd Ci bokserzy się biorą skoro amatorski u nas stoi)
BTW. z amatorstwa nie ma kasy (tak jak dekadę temu istniała liga) i załóżmy można bylo boksować się za kasę w lidze. Teraz albo poboksujesz rekreacyjnie albo idziesz w zawodostwo - a w związku z tym w masę pułapek i jeśli nie asz dobrych i przede wszystkim uczciwych promo i menago to szybko kończysz karierę czyli innymi słowy szybko trzeba trafić do odpowiedniej "stajni". A jak pracujesz i masz właściwych ludzi wkoło siebie to przy odrobinie talentu i szczęścia możesz stać sie dobrym pięściarzem... tak to mi się widzi.
Boks amatorski zresztą u nas leży kupę lat - ostatni medal na IO to był brąz Bartnika w Barcelonie, potm nie pamiętam bo dokładnie nie śledzę ale na ME i MŚ też za dużo powodów do świętowania nie było (o ile w ogóle), kobiety coś tam wyboksowały ale tu to już w ogole nie śledzę. Generalnie jak się pojawi młody zdolniejszy pięściarz to zaraz wchłania go zawodostwo i jezeli tu nie pójdzie to nikt o nim nie usłyszy. No bo gdzie? skoro niema ligi, MP są raz do roku (i to bez eliminacji) więc zostają lokalne gale i próbowanie boksowania za kasę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Transmisje w sobotni wieczór Tomasz Adamek vs Nagym Aguilera
- Ponad rok temu
-
Buakaw Por Pramuk powraca i zapowiada otwarcie własnego klub
- Ponad rok temu
-
Kurs Trenera II klasy Boksu
- Ponad rok temu