![Zdjęcie](http://www.forum-kulturystyka.pl/uploads/profile/photo-51198.jpg?_r=0)
Sobota/niedziela-małe święto polskiego boksu
Napisano Ponad rok temu
pierwsza gala od 21:00,między innymi Wach,Szpilka,Majewski,po tej gali następna w której wystąpi Adamek.
Ps.Z tego co się orientuję obie gale będą na Polsacie Sport.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Druga sprawa to taka że co by nie mówić faktycznie mało w tym dziale się dzieje,jak już to jakieś pierdu pierdu o związkach czy kursach na trenerów zamiast rozmowy o walkach...
Dobra,gaszę komp.bo mnie rozprasza a tu gala się rozkręca: )
Napisano Ponad rok temu
![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie Szpilka na propsie. Co do samej walki to
pięknie ładnie szybko a szkoda bo liczyłem że obejrzę dłuższą walkę. Wszyscy Polacy dziś do przodu jeszcze Tomek obije tego kelnera i będę zadowolony
Napisano Ponad rok temu
Szybka walka ale trudno jest się do czegoś przyczepić,Szpila trochę spokorniał z tego co udało mi się wywnioskować z tej "walki".
Jeszcze jakieś 10 pięściarzy na przetarcie,10 ze średniej półki i powinna być walka o pas.
Ps.Tak w ogóle to z chęcią obejrzałbym jego pojedynek z Wachem.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [spoiler]
Napisano Ponad rok temu
A co robi poza ringiem?Gdzieś w którymś knajpowym temacie był na niego wielki naskok i to nawet nie jeśli chodzi o same walki a bardziej o to co robi poza rigniem.
(...)
Bo miał przygodę z chuliganką i odpoczynek na koszt podatnika jakiś czas temu (kto wie może poodaje niektórym ich pieniądze ;-) ) ale teraz nie słychać by ponownie kroczył drogą nieprawości
![:lol:](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/lol.gif)
Polski pięściarz z największym potencjałem siła, szybkość, dynamika - tak jak sobie myślę o naszych bokserach to jeszcze takiego nie mieliśmy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polski pięściarz z największym potencjałem siła, szybkość, dynamika - tak jak sobie myślę o naszych bokserach to jeszcze takiego nie mieliśmy.
Serio tak myślisz? Bo mieliśmy 7 mistrzów olimpijskich w boskie i ze 3x tyle medalistów olimpijskich i to w czasach gdzie boksu zawodowego w dzisiejszym wydaniu jeszcze nie było. Bo ja sobie myślę, że największym osiągnięciem Szpilki jest zawinięcie go z gali bokserskiej do paki. Tak ktoś o nim usłyszał. Może jak przestanie walczyć na podrzędnych imprezach, zacznie mieć klasowych rywali i osiągnie połowę tego co Gołota (tak, tak z Andrew można się śmiać, że walkę z Lewisem puścili całą w Teelexpresie, albo, że uciekł Tysonowi z ringu, ale Andrew w przeciwieństwie do innych takie walki miał) będzie można mówić, że to wilka nadzieja polskiego boksu. Póki co nie wiem w czym on ma być lepszy od Wacha czy Wawrzyka.
Napisano Ponad rok temu
Tak, Szpilka jeszcze nic nie osiągnął ale nie zmienia to faktu, ze rokuje największe nadzieje w polskim pięściarstwie.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli mógłbyś to wyjaśnij co się w boksie zmieniło powiedzmy od lat 70tych? Taktyka, czy technika, czy może to, że w boksie zawodowym wspomagają się na potęgę nawet z tym nie kryjąc? Bo jeśli najlepsi spotykali się na olimpiadach to jednak zastanowiłbym się czy deprecjonować ich osiągnięcia. Chyba, że Pietrzykowski w Rzymie w 1960 roku dostał w finale od kelnera?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co wskazuje, że ma taki potencjał :roll:...Szpila nie dlatego jest nadzieją, że się nazywa Szpilka tylko dlatego że koleś ma potencjał...
Napisano Ponad rok temu
- wiek: młody chłopak, który trafił wcześnie do zawodowego boksowania, nie spędzając w amatorce czasu 25 roku życia (szkoda straconych dwóch lat ale za błędy się płaci);
- warunki fizyczne a więc naturalny wzrost, waga i siła;
- sprawność i szybkość (mimo pozorów wcale nie tak częste jak na wagę ciężką);
- dobry technicznie, nie bazuje tylko i wyłącznie na "pierdolnięciu"
Można tu się pokusić o drobną analogię do Tysona (oczywiście Tyson w wieku 22 lat od czterech był mistrzem świata więc jest to bardzo drobna analogia), który miał podobne uwarunkowania jak Szpila, tylko niższy był 170 - 180 cm różne dane są.
Napisano Ponad rok temu
Walcząc z lepszym udowadnia się swoje predyspozycje do bycia mistrzem, czego Szpilce życzę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Transmisje w sobotni wieczór Tomasz Adamek vs Nagym Aguilera
- Ponad rok temu
-
Buakaw Por Pramuk powraca i zapowiada otwarcie własnego klub