tylko ippon i yuko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w ogóle nie ogarniam Twoich kłopotów... jak długo trenujesz i startujesz?o to mi wlasnie chodzilo na poczatku. Wedlug mnie to jest chore, że nie mozna po prostu walczyc tylko trzeba ciagle analizowac przepisy ;D
zawodnik ma obowiązek znać przepisy i tyle. jakie analizowanie w czasie walki?
we własnym interesie ćwiczący musi unikać sytuacji możliwych do rozstrzygnięcia na jego niekorzyść. np kiedyś nie kontrowano morote-gari za pomocą rzutów poświęcenia nawet po wyraźnym zablokowaniu ataku bo sędzia mógł zobaczyć inaczej i uznać że upadek jest na skutek akcji przeciwnika... trenujesz po prostu inne warianty i tyle.
Napisano Ponad rok temu
Nie zalezy mi na startach w Judo chciałbym sobie po prostu trenowac/walczyc tak jak kiedys...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Brak przerwania trzymania przy wyjściu za matę uważam za plus.
To było kunktatorstwo i cwanaictwo.
Napisano Ponad rok temu
Ledwo dowiedzieliśmy się o braku Wazaari po wakacjach oraz skróceniu czasu walki w seniorach do 4 minut. Teraz mamy zakaz łapania za nogę nawet jeśli jest uchwyt "cros" oraz "niekończące" się trzymanie: czas ippon 20 sec, a do tego nie ma przerwania trzymania nawet jeśli oboje zawodnicy opuszczą pole walki !!
Speedy mogę prosić o źródło informacji? Próbowałem szukać sam na zagranicznych serwisach i na stronie IJF, ale nie mogłem znaleźć. Z góry dzięki i pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja nawet nie wiedziałem, że można było w ten sposób kontrowaćZakaz wjazdu w nogi w kontrze na cross akurat bardzo mnie zmartwił :-(
choć jeśli ma to być konsekwentne utrudnienie atakowania nóg na rzecz tworzenia warunków do dużych rzutów, to jest to dobry pomysł.
Napisano Ponad rok temu
Według mnie kontra w nogi jest wtedy bardziej niż uzasadniona :twisted:
Inna sprawa, że prowadzi to do błyskawicznego rozstrzygnięcia walki i dla słabszych fizycznie zawodników jest to duży handicap, bo co ma zrobić 80kg chudziak w normalnym uchwycie z takim byczkiem jak ja ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Foto Puchar Polski Judo Juniorów Wrocław 10.3. Cz.II
- Ponad rok temu
-
Zdjecia z Pucharu Polski Judo Juniorów Wrocław 10.3. Cz. I
- Ponad rok temu
-
Judo w Zielonej Górze
- Ponad rok temu